Skolekørsel:

Kommunen erkender store problemer med skolebusserne

Skoleåret er stadig meget ungt, men i Miljø- og Kulturforvaltningen i Norddjurs Kommune ligger der allerede et antal klager “på den forkerte side af 50” over skolebusserne. Det bekræfter miljø- og kulturdirektør Lotta Sandsgaard.
Klagerne opremser blandt andet på hasarderet kørsel og chauffører der ikke kender ruterne, mens de fleste klager dog drejer sig om overfyldte busser, der flere gange har resulteret i, at børn er blevet afvist ved døren, mens der ligeledes har været tilfælde af skolebørn, der ikke er blevet afhentet, fordi busserne ikke har kørt de rigtige ruter.
“Der er kommet rigtig mange klager fra bekymrede forældre, men også fra skolerne. Den situation er vi naturligvis meget trætte af, og vi beklager helt vildt over for de her børn og forældre. Vi har været opmærksomme på problemet fra dag et, da den nye vognmand tog over, så jeg kan sige, at vi tager det meget alvorligt,” lyder det fra Lotta Sandsgaard.

Ikke i orden

Fra skoleårets start blev skolebuskørslen overtaget af Herning Bilen Specialruter, som vandt kommunens udbud af driften.
Ifølge Lotta Sandsager var busselskabets tilbud både det bedste og billigste, og da Herning Bilen i forvejen varetager busdrift i blandt andre Holstebro Kommune, kunne man fra Norddjurs Kommunes side ikke forudse, at der ville opstå så mange problemer, som tilfældet har været.
“Men der har været mange ting, og det er selvfølgelig ikke i orden, at der står et barn, som ikke kommer med. Vi er naturligvis i dialog med vognmanden, for der er noget kontraktretsligt, de skal leve op til, og det gør de ikke nu. Men flere af problemerne er allerede rettet op, og jeg forventer også, at vi får løst det hele hurtigst muligt, så vi kan få kørslen til at fungere i en fart,” siger Lotta Sandsager.

Afviser hasarderet kørsel

Hos Herning Bilen erkender vognmand John Skov, at kørslen langt fra har fungeret optimalt siden skoleårets start, men han tilskriver dog opstartsproblemer, som den primære årsag til, at der er sket fejl.
“I enhver opstart vil der være problemer. Vi har et nyt skoleår med nye ruter og nye chauffører, der skal køres ind. Men jeg må konstatere, at der er sket fejl, og det beklager jeg,” siger John Skov.
Han afviser imidlertid, at der skulle være tilfælde af hasarderet kørsel; blandt andet en klage over, at en chauffør skulle være kørt over for rødt.
“Jeg har hørt historien, og jeg har talt med den pågældende chauffør. Der er sket en kørefejl, så han er kørt over ved gult, men jeg kan klart afvise, at der er kørt over for rødt,” fastslår John Skov, der stærkt regner med, at børnesygdommene ved skolebuskørslen nu er kureret.
“Jeg kan jo ikke sige, at der ikke vil ske fejl fremover, for vi er alle sammen mennesker. Det vigtige er nu, at når vi får viden om, at der er sket fejl, så skal de selvfølgelig ikke gentage sig, og alle gør deres bedste for, at det lykkes på bedst mulig vis,” siger John Skov.

Skolebusser i Norddjurs Kommune

Kommunen er lovmæssigt forpligtet til løbende at sende sine servicetilbud i udbud, og Herning Bilen Specialruter overtog således fra skoleårets start driften efter Grethes Busser i Vivild.

Det er Midttrafik, der varetager det overordnede ansvar for busdriften, og det er således også imellem Midttrafik og Herning Bilen Specialruter, kontrakten er indgået.

Vognmand John Skov fortæller, at indlæring af chauffører og bedre tilpasning af tiderne på ruterne skal være med til at sikre en stabil og tryg skolebuskørsel fremover.

Publiceret 06 September 2017 17:00

SENESTE TV