3. division håndbold:

Nørre Djurs HK kan skabe afgørende hul med sejr over Team Favrskov

Vejen til 2. division vil se mere snorlige ud for Nørre Djurs HK's håndboldherrer i tilfælde af hjemmesejr tirsdag aften i Nørre Djurs Hallen

Af
Af Lars Norman Thomsen

Tirsdag aften står den igen på spændende divisionshåndbold i Nørre Djurs Hallen, når Nørre Djurs HK's håndboldherrer tager imod Team Favrskov klokken 20.15.

Nørre Djurs HK topper rækken med 24 point for 14 kampe. Samme pointantal har Odder Håndbold på andenpladsen, men for 15 kampe.

Odder Håndbold tabte med 23-19 til AGF, og dermed kan Nørre Djurs HK spille sig alene på førstepladsen med syv spillerunder igen, hvis holdet vinder tirsdagens kamp. Da Nørre Djurs HK er bedst i indbyrdes kampe mod Odder, vil en hjemmesejr reelt betyde et forspring til andenpladsen på 3 point.

Kun nummer et rykker direkte op.

Team Favrskov bliver dog en hård nød at knække.

Gæsterne ligger på femtepladsen med 15 point for 14 kampe.

I efteråret 2017 vandt Nørre Djurs HK den modsatte kamp med 26-23 på Team Favrskovs hjemmebane i Søften Kultur- og Idrætscenter.

Team Favrskov har fortsat veteraner som den tidligere storskytte Simon Skjøde og Martin Lundsgaard med på holdet.

 

Sejr til Jyllandsserien

Nørre Djurs HK's andethold vandt søndag den vigtige hjemmekamp mod Ry med 24-21.

Dermed fik holdet et godt rygstød til at overleve første sæson i Jyllandsserien.

Med på holdet var bl.a. målmændende Rasmus Henriksen og Kasper Kolstrup Møller samt markspillerne Martin 'Bondemanden' Jensen og playmaker Henrik Pedersen og stortalentet Kasper Schmidt Jørgensen.

Flere af dem kan sagtens være med tirsdag aften, når Nørre Djurs HK skal forsøge at kravle tættere på 2. division.

Publiceret 29 January 2018 20:37

Grenaa Bladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Grenaa Bladet
SENESTE TV

DEBAT: Fælles Fest på sidste skoledag aflyst - er den død?

LÆSERBREV Det har været en tradition gennem 22 år, at skolerne i det østlige Djursland – primært Grenaa, har afholdt en samlet fest i Åstrup-hallen for at fejre sidste skoledag for afgangseleverne i 9. og 10. klasse.

I år er sidste skoledag fredag 1.6. – samme dag om aftenen var der iscenesat den nævnte fælles fest.

Det er et stort set up – med kæmpe diskotek, solister, vagter, forældrehjælpere (ca. 60 personer), masser af forberedelser – herunder kontakt med Politi, SSP, Ungdomsskole, Natteravne, Kommune, Beredskabsgård. Det er beklageligt at skulle melde afbud til alle implicerede. Der er forsøgt og forsøges med andre lokaler, men indtil videre uden held.

De foregående år – med undtagelse af 2017 - har deltagelsen været stabil på ca. 250-300 unge mennesker.

Grundet faldende tilslutning i 2017 (160) – valgte man at udvide antallet af inviterede skoler, til at omfatte alle skoler i det østlige Djursland – sågar med deltagelse helt fra Auning.

Desværre har nogle af de mest leveringsdygtige skoler i Grenaa i år valgt at afholde selvstændige fester i omkringliggende forsamlingshuse. Det skete til dels også i 2017, sammenholdt med et generelt faldende elevtal.

Det er for så vidt godt for forsamlingshusene, at disse bliver anvendt. Men de alternative fester smadrer desværre også det koncept som er blevet opbygget gennem 22 år. Et koncept som er hilst velkommen af Politi, SSP, Ungdomsskole, Natteravne, Kommune. Dels fordi de unge mennesker er samlet et sted, dels fordi der til festen i Åstruphallen er ekstremt kontrol med uvedkommende tilgang, de unge menneskers ve og vel, herunder indtag af alkohol, og ikke mindst skrap/skarp kontrol med at euforiserende stoffer ikke er tilgængelige udefra eller medbringes.

Nuvel – nævnte kontroller finder ganske sikkert også sted i forsamlingshusene o.a., men i Åstruphallen rådes der over eksperter ved f.eks. indgang, tillige med tilstedeværelsen af de førnævnte instanser. Politi, Natteravne, SSP og Ungdomsskole vil naturligvis og besøge de alternative feststeder, men man må forvente at aktiviteten grundet de flere steder, vil blive lavere. Det er kedeligt, for det er meget, meget unge mennesker man har med at gøre.

Ydermere vil de elever der ikke har mulighed for at deltage i de andre fester nu være overladt til sig selv, og det giver behov for øget kontrol i byområdet.

En sideopgave for involverede forældre, har også været hjælp til og kontrol med elever der fester i Anlægget i Grenaa i dagtimerne på dagen. Forældre har i hold fokuseret på at hjælpe nødstedte elever der, samt foretaget oprydning/samling af affald i de af kommunen udlånte skraldestativer og container. Denne opgave kan ikke foretages mere.

Susanne Ø. Hansen og Carl-Eric W. Pallesen har i en årrække trukket de værste læs for forældregruppen. I år skulle være sidste gang, og konceptet var fulgt til dørs til et hold nye forældre. Det er ærgerligt for forældregruppen at ideen med en kontrolleret fest i Åstruphallen ikke kan videreføres – eller kan den? Det kræver absolut fortsat og forstærket opbakning fra forældre, skoler og elever.

En diskussion om ideen med alkoholfester for unge under 18, melder sig også på banen. Man kan ikke købe sig til alkohol når man er under 18, - men man kan godt holde en lukket fest med alkohol for unge under aldersgrænsen. En mere intens og oplysende indsats vil være på sin plads – en fælles indsats fra forældre og undervisningssteder – man kan godt more sig uden alkohol.