Lokalpolitik:

Kasper Bjerregaard klar igen om fire år

Venstres borgmesterkandidat har ikke mistet pusten, selvom kommunalvalget blev en brat opvågnen for partiet

Af
Af Lars Norman Thomsen

Kommunalvalget i november 2017 gav ikke anledning til jubelscener i Venstres gruppeværelse. Godt nok blev mandattallet på seks forsvaret, men med blot 19,9 procent af stemmerne (en tilbagegang fra valget i 2013 på 3,3 procentpoint) var der ikke ligefrem grund til champagne-stemning.

For den debuterende borgmesterkandidat Kasper Bjerregaard, 43, var valget den første store eksamen i hans politiske liv. To år i Norddjurs Kommunalbestyrelse havde han i rygsækken, da han gik til valgkamp, men til gengæld var opbakningen i partiet fuldtonet til Bjerregaard i erkendelse af, at der skulle et nyt ansigt til for at kunne gøre sig forhåbninger om at være en trussel til siddende borgmester Jan Petersen og Socialdemokratiet.

1.045 personlige stemmer faldt der trods alt ned i den tidligere Kolind-dreng, cand.scient.pol. Kasper Bjerregaards turban, og det placerede ham som nummer to på listen over personlige stemmer. Jan Petersen toppede med 2.858 stemmer.

Hvordan ser debutanten så på det hele her godt et par måneder efter valget?

“Vi har internt i Venstre naturligvis evalueret valgkampen og valgresultatet og har selvfølgelig måttet erkende, at der ikke er opbakning til den skolepolitik med lukning af skoler, som Lars Østergaard gik ud i valgkampen og argumenterede for, og som han fik min opbakning til, mens vores kandidater i landområderne, Niels Ole Birk, Rikke Albæk og Kristina Hviid fik flotte personlige stemmetal, fordi de gik ud og forsvarede den nuværende skolepolitik,” siger Kasper Bjerregaard.

“Det overrasker mig, at Lars Østergaard og Venstre i det hele taget ikke fik et bedre valgresultat i de store byer som Grenaa og Auning, hvor man tidligere har opfordret politikerne til at skabe større økonomisk råderum til de store skoler ved at ændre på skolestrukturen.”

Venstre tog allerede bestik af situationen under konstitueringen ved at placere debutanten Kristina Hviid i Børne og Ungdomsudvalget, hvor Lars Østergaard i den forgange periode var formand og Kasper Bjerregaard menigt medlem.

“Nu skal Kristina have lov til at tegne Venstres politik i udvalget, mens Lars og jeg stiller os afventende i forhold til, hvad det politiske flertal melder ud på skoleområdet. Problemerne er de samme, og derfor er jeg meget spændt på, hvad flertallet har af planer. Der skal dog ikke være tvivl om, at Venstre gerne deltager konstruktivt i forhandlingerne, som vi også sagde det forud for valget.”

Klar igen

Det har overrasket, at Venstre overlod sin tildelte udvalgsformandspost i Kultur- og fritidsudvalget i den nye kommunalbestyrelse til Lars Østergaard og ikke til borgmesterkandidaten. Et signal om, at Kasper Bjerregaards kandidatur til den øverste politiske post var en 'once in a lifetime'-oplevelse?

“Overhovedet ikke, jeg er klar igen om fire år, hvor mit politiske erfaringsgrundlag vil være meget større. Det tror jeg også, der er en klar forventning om i Venstre.”

“Når vi valgte at placere Lars Østergaard som udvalgsformand, så skyldes det først og fremmest, at han er dygtig og driftssikker, og at jeg skal bruge en stor del af min energi i Økonomiudvalget og herfra forsøge at bevare det store overblik og tegne Venstres politik.”

Publiceret 31 January 2018 12:59

Grenaa Bladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Grenaa Bladet
SENESTE TV