Rønde Idrætscenter:

Nu meget mere end et caféteria

Rønde Idrætscenter har givet den kulinariske side et løft på bekostning af for megen fritureduft og caféteriadunst

Af
Af Lars Norman Thomsen

Pølser med tilbehør, pommes frites og andet fra samme frituregryde er ikke længere det dominerende udvalg i Rønde Idrætscenters cafétería, og det er helt bevidst, fortæller centerchef Per Kragh:

“Vi har besluttet i samklang med bestyrelsen naturligvis at give den del af huset et markant løft.”

“Derfor har vi også omdøbt caféteríadelen til Café RIC og investeret i yderligere manpower til vores køkken.”

Signalet både på de indre og ydre linjer er til at forstå.

Rønde Idrætscenter er leveringsdygtig i mad af høj kvalitet både til kurser, møder og selskaber holdt i centrets lokaler og til selskaber, der gerne vil have maden leveret.

“Hvis vi lejer vores lokaler ud til en 70 års fødselsdag, en reception eller et bryllup, kan vores gæster være sikre på at få serveret en topprofessionel menu, som er aftalt med vores køkken,” lover Per Kragh, der efterhånden leder en mindre virksomhed med 10-11 ansatte på fuld tid og det samme antal løst ansatte.

“Vi udbetaler løn til 22 og er nået op på en årlig omsætning på cirka 8 mio. kroner.”

Centerchef Per Kragh håber, at det bliver muligt ud i en nær fremtid at opføre yderligere en hal i tilknytning til Rønde Idrætscenter. “Behovet er der,” vurderer Centerchefen. Foto: Lars Norman Thomsen

Centerchef Per Kragh håber, at det bliver muligt ud i en nær fremtid at opføre yderligere en hal i tilknytning til Rønde Idrætscenter. “Behovet er der,” vurderer Centerchefen. Foto: Lars Norman Thomsen

Ny kok

Rønde Idrætscenter har netop ansat to medarbejdere, der skal være med til at professionalisere den daglige drift yderligere.

Det er Rikke Sjøgren Iversen, der som kok skal være med til at sikre, at maden har den topprofessionelle kvalitet, som Centerchefen lover gæsterne. Rikke Sjøgren Iversen har en fortid som kok på Filmhøjskolen i Ebeltoft gennem otte år.

Sammen med Mathias Medoc Benne og May Krog Nielsen regerer hun i køkkenet, hvor den mangeårige og allestedsnærværende køkkenchef/souschef Jane Axelsen fortsat har det forkromede overblik.

Ny blæksprutte

Ny i huset er også Vicki Richter Autzen i en funktion som administrativ/event medarbejder.

Hun er uddannet tjener og har senest en femårig fortid hos Kystvejens Konferencecenter i Grenaa.

“Jeg står for alt booking og udlejning og skal være tovholder på de forskellige arrangementer,” siger Vicki Richter Autzen.

“Det er lidt forskelligt fra, hvad jeg tidligere har beskæftiget mig med, men jeg havde lyst til at prøve noget andet, og det tiltaler mig, at vi Rønde Idrætscenter er et hold, der ikke bare laver hver vores, men hjælper hinanden.”

“Enig,” siger Per Kragh.

“Det er simpelthen forudsætningen for, at vi kan holde et højt niveau og få arbejdsdagen til at hænge sammen for os alle i perioder med spidsbelastning, som der heldigvis kommer flere og flere af.”

  • Rønde Idrætscenter er en selvejende institution, hvor idræts- og fritidsaktiviteter naturligvis fylder meget, men hvor også kurser, møder, koncer­ter, udstillinger og andre kulturelle aktiviteter vinder mere og mere indpas
  • Rønde Idrætscenter har 1½ hal med faciliteter til alle indendørs aktiviteter. Hertil kommer en række multirum med plads til dans, bordtennis, karate, gymnastik, yoga, boksning, fester og foredrag

Publiceret 01 February 2018 18:58

Grenaa Bladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Grenaa Bladet
SENESTE TV

DEBAT: Fælles Fest på sidste skoledag aflyst - er den død?

LÆSERBREV Det har været en tradition gennem 22 år, at skolerne i det østlige Djursland – primært Grenaa, har afholdt en samlet fest i Åstrup-hallen for at fejre sidste skoledag for afgangseleverne i 9. og 10. klasse.

I år er sidste skoledag fredag 1.6. – samme dag om aftenen var der iscenesat den nævnte fælles fest.

Det er et stort set up – med kæmpe diskotek, solister, vagter, forældrehjælpere (ca. 60 personer), masser af forberedelser – herunder kontakt med Politi, SSP, Ungdomsskole, Natteravne, Kommune, Beredskabsgård. Det er beklageligt at skulle melde afbud til alle implicerede. Der er forsøgt og forsøges med andre lokaler, men indtil videre uden held.

De foregående år – med undtagelse af 2017 - har deltagelsen været stabil på ca. 250-300 unge mennesker.

Grundet faldende tilslutning i 2017 (160) – valgte man at udvide antallet af inviterede skoler, til at omfatte alle skoler i det østlige Djursland – sågar med deltagelse helt fra Auning.

Desværre har nogle af de mest leveringsdygtige skoler i Grenaa i år valgt at afholde selvstændige fester i omkringliggende forsamlingshuse. Det skete til dels også i 2017, sammenholdt med et generelt faldende elevtal.

Det er for så vidt godt for forsamlingshusene, at disse bliver anvendt. Men de alternative fester smadrer desværre også det koncept som er blevet opbygget gennem 22 år. Et koncept som er hilst velkommen af Politi, SSP, Ungdomsskole, Natteravne, Kommune. Dels fordi de unge mennesker er samlet et sted, dels fordi der til festen i Åstruphallen er ekstremt kontrol med uvedkommende tilgang, de unge menneskers ve og vel, herunder indtag af alkohol, og ikke mindst skrap/skarp kontrol med at euforiserende stoffer ikke er tilgængelige udefra eller medbringes.

Nuvel – nævnte kontroller finder ganske sikkert også sted i forsamlingshusene o.a., men i Åstruphallen rådes der over eksperter ved f.eks. indgang, tillige med tilstedeværelsen af de førnævnte instanser. Politi, Natteravne, SSP og Ungdomsskole vil naturligvis og besøge de alternative feststeder, men man må forvente at aktiviteten grundet de flere steder, vil blive lavere. Det er kedeligt, for det er meget, meget unge mennesker man har med at gøre.

Ydermere vil de elever der ikke har mulighed for at deltage i de andre fester nu være overladt til sig selv, og det giver behov for øget kontrol i byområdet.

En sideopgave for involverede forældre, har også været hjælp til og kontrol med elever der fester i Anlægget i Grenaa i dagtimerne på dagen. Forældre har i hold fokuseret på at hjælpe nødstedte elever der, samt foretaget oprydning/samling af affald i de af kommunen udlånte skraldestativer og container. Denne opgave kan ikke foretages mere.

Susanne Ø. Hansen og Carl-Eric W. Pallesen har i en årrække trukket de værste læs for forældregruppen. I år skulle være sidste gang, og konceptet var fulgt til dørs til et hold nye forældre. Det er ærgerligt for forældregruppen at ideen med en kontrolleret fest i Åstruphallen ikke kan videreføres – eller kan den? Det kræver absolut fortsat og forstærket opbakning fra forældre, skoler og elever.

En diskussion om ideen med alkoholfester for unge under 18, melder sig også på banen. Man kan ikke købe sig til alkohol når man er under 18, - men man kan godt holde en lukket fest med alkohol for unge under aldersgrænsen. En mere intens og oplysende indsats vil være på sin plads – en fælles indsats fra forældre og undervisningssteder – man kan godt more sig uden alkohol.