Seriefodbold - Holdgaard:

Nu skal elevatoren stoppes

Vivilds cheftræner Dennis Holdgaard forventer, at hans mandskab denne gang formår at bide sig fast i Serie 1

Af
Af Lars Norman Thomsen

30 omklædte seniorspillere dukkede op til nytårsappel i traditionsklubben Vivild IF med Djurslands klart stærkeste fodboldkultur, som omegnsklubberne må misunde 'de grønne' i landsbyen, hvor det lugter af fodbold allerede, inden man passerer byskiltet.

“Stor tilfredshed med fremmødet til appellen. Yderligere fire spillere var forhindret, men havde meldt afbud på forhånd,” fortæller en glad cheftræner Dennis Holdgaard.

Han får i dette forår hjælp af korsbåndsopererede Lauge Feldskov Andersen med en række praktiske opgaver, mens tidligere assistenttræner, målmand Lasse Hougaard Pedersen, udelukkende vil bruge sit krudt på at holde lukket i målet. Det skal målmandstræner Jacob Kliver hjælpe ham til sker.

Dennis Holdgaard er træneransvarlig for hele seniortruppen med det primære ansvar for førsteholdet i Serie 1, mens Kasper Hvid Andersen til kampene har ansvaret for andetholdet i Serie 3 understøttet af Martin Bruun Kragbæk. Tredjeholdet i Serie 6 samles af Mads Pedersen og Michael Emig.

Ny mand fra Auning

Vivild har sagt farvel til Martin Fiehn Andersen, der skal være spillende træner i Aastrup/Hammelev (Serie 3) sammen med Nicolaj Jarsmer.

To nye dukkede op til appellen, Nikolaj Hougaard og Darre. Førstnævnte har en førsteholdsfortid i Auning IF, hvor han har haft Dennis Holdgaard som træner.

“Der går masser af rygter i fodboldmiljøet forud for en ny sæson, om spillere, der vil skifte klub. Jeg har også hørt, at der vil komme yderligere tilgang til Vivild. De pågældende er velkomne, men jeg har altid haft det sådan, at først når første turneringskamp er spillet, ved vi, om der var hold i rygterne,” siger Dennis Holdgaard.

Skal blive i Serie 1

I cheftrænerens regeringstid i Vivild, hvor han selv spillede på førsteholdet i mange år, er han to gange rykket op med førsteholdet fra Serie 2, og to gange rykket ned igen, men det skal der laves om på.

“Jeg mener, at vi nu har rutinen, bredden og styrken til at blive i Serie 1, og det er vores mål for foråret. Nu skal elevatoren stoppes, som du selv har skrevet,” fastslår Holdgaard.

Hans optimisme øges af, at han efter alle solemærker at dømme beholder den tidligere Danmarksseriespiller i Randers Freja, Henrik Borup, i truppen.

“Vi ved godt at kommer der et godt tilbud til Henrik, så mister vi ham, men han er selv indstillet på at spille i Vivild, hvor han bliver en vigtig sparringspartner for mig og omvendt,” siger Dennis Holdgaard.

Syv træningskampe

Vivild træner hver tirsdag og torsdag på Idrætsefterskolens kunstgræsbane i byen.

10. februar gælder det første træningskamp mod Auning (Serie 3) for førsteholdets vedkommende. En uge senere dystes der mod VRI fra Jyllandsserien, og inden første turneringskamp skal Vivild spille i alt syv træningskampe.

Dennis Holdgaard har kontrakt med klubben i hele 2018:

“Jeg befinder mig godt i Vivild, men forsøger også at holde en stil, hvor vi ikke er for tæt på hinanden, så vi dræner hinanden for energi, spillerne og jeg.”

Publiceret 01 February 2018 13:21

Grenaa Bladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Grenaa Bladet
SENESTE TV

DEBAT: Fælles Fest på sidste skoledag aflyst - er den død?

LÆSERBREV Det har været en tradition gennem 22 år, at skolerne i det østlige Djursland – primært Grenaa, har afholdt en samlet fest i Åstrup-hallen for at fejre sidste skoledag for afgangseleverne i 9. og 10. klasse.

I år er sidste skoledag fredag 1.6. – samme dag om aftenen var der iscenesat den nævnte fælles fest.

Det er et stort set up – med kæmpe diskotek, solister, vagter, forældrehjælpere (ca. 60 personer), masser af forberedelser – herunder kontakt med Politi, SSP, Ungdomsskole, Natteravne, Kommune, Beredskabsgård. Det er beklageligt at skulle melde afbud til alle implicerede. Der er forsøgt og forsøges med andre lokaler, men indtil videre uden held.

De foregående år – med undtagelse af 2017 - har deltagelsen været stabil på ca. 250-300 unge mennesker.

Grundet faldende tilslutning i 2017 (160) – valgte man at udvide antallet af inviterede skoler, til at omfatte alle skoler i det østlige Djursland – sågar med deltagelse helt fra Auning.

Desværre har nogle af de mest leveringsdygtige skoler i Grenaa i år valgt at afholde selvstændige fester i omkringliggende forsamlingshuse. Det skete til dels også i 2017, sammenholdt med et generelt faldende elevtal.

Det er for så vidt godt for forsamlingshusene, at disse bliver anvendt. Men de alternative fester smadrer desværre også det koncept som er blevet opbygget gennem 22 år. Et koncept som er hilst velkommen af Politi, SSP, Ungdomsskole, Natteravne, Kommune. Dels fordi de unge mennesker er samlet et sted, dels fordi der til festen i Åstruphallen er ekstremt kontrol med uvedkommende tilgang, de unge menneskers ve og vel, herunder indtag af alkohol, og ikke mindst skrap/skarp kontrol med at euforiserende stoffer ikke er tilgængelige udefra eller medbringes.

Nuvel – nævnte kontroller finder ganske sikkert også sted i forsamlingshusene o.a., men i Åstruphallen rådes der over eksperter ved f.eks. indgang, tillige med tilstedeværelsen af de førnævnte instanser. Politi, Natteravne, SSP og Ungdomsskole vil naturligvis og besøge de alternative feststeder, men man må forvente at aktiviteten grundet de flere steder, vil blive lavere. Det er kedeligt, for det er meget, meget unge mennesker man har med at gøre.

Ydermere vil de elever der ikke har mulighed for at deltage i de andre fester nu være overladt til sig selv, og det giver behov for øget kontrol i byområdet.

En sideopgave for involverede forældre, har også været hjælp til og kontrol med elever der fester i Anlægget i Grenaa i dagtimerne på dagen. Forældre har i hold fokuseret på at hjælpe nødstedte elever der, samt foretaget oprydning/samling af affald i de af kommunen udlånte skraldestativer og container. Denne opgave kan ikke foretages mere.

Susanne Ø. Hansen og Carl-Eric W. Pallesen har i en årrække trukket de værste læs for forældregruppen. I år skulle være sidste gang, og konceptet var fulgt til dørs til et hold nye forældre. Det er ærgerligt for forældregruppen at ideen med en kontrolleret fest i Åstruphallen ikke kan videreføres – eller kan den? Det kræver absolut fortsat og forstærket opbakning fra forældre, skoler og elever.

En diskussion om ideen med alkoholfester for unge under 18, melder sig også på banen. Man kan ikke købe sig til alkohol når man er under 18, - men man kan godt holde en lukket fest med alkohol for unge under aldersgrænsen. En mere intens og oplysende indsats vil være på sin plads – en fælles indsats fra forældre og undervisningssteder – man kan godt more sig uden alkohol.