Uddannelse:

Brazil Football College går over til pakkeløsninger

I et forsøg på at få flere lokale unge til at kombinere uddannelse og fodbold, ændrer Viden Djurs nu kurs

Af
Af Lars Norman Thomsen

Brazil Football College har endnu været den magnet for lokale, unge fodboldspillere, som Viden Djurs havde troet og håbet på.

Den nuværende pakke med at kombinere fire ugentlige træninger, to morgen- og to eftermiddagstræninger og en studentereksamen (en treårig HHX) har ikke trukket lokale unge til i et omfang, som tilfredsstiller de ansvarlige for Brazil Football College med innovationschef Søren Hoffmann Hansen i spidsen.

“Det er helt fint, at vi øjeblikket har cirka 40 unge tilknyttet Brazil Football College, men vi har ikke været dygtige nok til at få flere unge fra Djursland gjort hooked på at være med,” siger Søren Hoffmann Hansen.

Sådan ser den nye pakkeløsning ud, som Viden Djurs spiller ud med fra skoleåret 2018-19, hvis man vil være en del Brazil Football College

Sådan ser den nye pakkeløsning ud, som Viden Djurs spiller ud med fra skoleåret 2018-19, hvis man vil være en del Brazil Football College

Pakkeløsninger

Derfor har Viden Djurs besluttet at sadle om og tænke uddannelsen mindre rigidt end hidtil.

“Vi vil gøre det mere smidigt at blive en del af Brazil Football College, og derfor udbyder vi næste år uddannelsen på en anden måde, så den unge selv bestemmer, hvor meget fodbolden og fx. studietur til Brasilien og Københavner-tur skal fylde,” forklarer innovationschefen, der understreger, at fokus fortsat vil være på Brasilien, og deltagerne lærer fortsat at spille fodbold på den brasilianske måde.

Kriteriet for at blive optaget på Brazil Football College er stadig, at man frekventerer en uddannelse på Viden Djurs, men nu er det ikke længere kun unge, der går målrettet efter en studentereksamen, som kan være med.

“Vores andre uddannelser, fx HG, EUX og HTX, er også i spil nu,” siger Søren Hoffmann Hansen.

Det helt nye er, at man selv sammensætter sin pakke. Hvad vil du være med til hos Brazil Football College?

Den fulde pakke med bopæl på Campus med kost + rejser, 4 ugentlige træninger plus kampe, 3 dages tur til København, 1 uges tur til Spanien og 3 ugers tur til Brasilien koster 4.950 kroner pr måned i 35 måneder.

Vælger man den fulde pakke, men bor hjemme, koster det kun 1.000 kroner pr. måned (Se hele pakken på foto).

“Vi håber, at denne nye fleksibilitet vil gøre det interessant for mange flere unge at være en del af Brazil Football College, hvis det fx. kun er fodbolddelen, men ikke Campus, kost og rejserne, som unge gerne vil,” siger Søren Hoffmann Hansen.

Viden Djurs inviterer til åbent hus på Brazil Football College og de andre uddannelser lørdag 3. februar klokken 11-15 i Grenaa. Her kan unge fodboldspillere få uddybet de mulige pakkeløsninger.

Publiceret 01 February 2018 19:30

Grenaa Bladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Grenaa Bladet
SENESTE TV

DEBAT: Fælles Fest på sidste skoledag aflyst - er den død?

LÆSERBREV Det har været en tradition gennem 22 år, at skolerne i det østlige Djursland – primært Grenaa, har afholdt en samlet fest i Åstrup-hallen for at fejre sidste skoledag for afgangseleverne i 9. og 10. klasse.

I år er sidste skoledag fredag 1.6. – samme dag om aftenen var der iscenesat den nævnte fælles fest.

Det er et stort set up – med kæmpe diskotek, solister, vagter, forældrehjælpere (ca. 60 personer), masser af forberedelser – herunder kontakt med Politi, SSP, Ungdomsskole, Natteravne, Kommune, Beredskabsgård. Det er beklageligt at skulle melde afbud til alle implicerede. Der er forsøgt og forsøges med andre lokaler, men indtil videre uden held.

De foregående år – med undtagelse af 2017 - har deltagelsen været stabil på ca. 250-300 unge mennesker.

Grundet faldende tilslutning i 2017 (160) – valgte man at udvide antallet af inviterede skoler, til at omfatte alle skoler i det østlige Djursland – sågar med deltagelse helt fra Auning.

Desværre har nogle af de mest leveringsdygtige skoler i Grenaa i år valgt at afholde selvstændige fester i omkringliggende forsamlingshuse. Det skete til dels også i 2017, sammenholdt med et generelt faldende elevtal.

Det er for så vidt godt for forsamlingshusene, at disse bliver anvendt. Men de alternative fester smadrer desværre også det koncept som er blevet opbygget gennem 22 år. Et koncept som er hilst velkommen af Politi, SSP, Ungdomsskole, Natteravne, Kommune. Dels fordi de unge mennesker er samlet et sted, dels fordi der til festen i Åstruphallen er ekstremt kontrol med uvedkommende tilgang, de unge menneskers ve og vel, herunder indtag af alkohol, og ikke mindst skrap/skarp kontrol med at euforiserende stoffer ikke er tilgængelige udefra eller medbringes.

Nuvel – nævnte kontroller finder ganske sikkert også sted i forsamlingshusene o.a., men i Åstruphallen rådes der over eksperter ved f.eks. indgang, tillige med tilstedeværelsen af de førnævnte instanser. Politi, Natteravne, SSP og Ungdomsskole vil naturligvis og besøge de alternative feststeder, men man må forvente at aktiviteten grundet de flere steder, vil blive lavere. Det er kedeligt, for det er meget, meget unge mennesker man har med at gøre.

Ydermere vil de elever der ikke har mulighed for at deltage i de andre fester nu være overladt til sig selv, og det giver behov for øget kontrol i byområdet.

En sideopgave for involverede forældre, har også været hjælp til og kontrol med elever der fester i Anlægget i Grenaa i dagtimerne på dagen. Forældre har i hold fokuseret på at hjælpe nødstedte elever der, samt foretaget oprydning/samling af affald i de af kommunen udlånte skraldestativer og container. Denne opgave kan ikke foretages mere.

Susanne Ø. Hansen og Carl-Eric W. Pallesen har i en årrække trukket de værste læs for forældregruppen. I år skulle være sidste gang, og konceptet var fulgt til dørs til et hold nye forældre. Det er ærgerligt for forældregruppen at ideen med en kontrolleret fest i Åstruphallen ikke kan videreføres – eller kan den? Det kræver absolut fortsat og forstærket opbakning fra forældre, skoler og elever.

En diskussion om ideen med alkoholfester for unge under 18, melder sig også på banen. Man kan ikke købe sig til alkohol når man er under 18, - men man kan godt holde en lukket fest med alkohol for unge under aldersgrænsen. En mere intens og oplysende indsats vil være på sin plads – en fælles indsats fra forældre og undervisningssteder – man kan godt more sig uden alkohol.