Udvidelse:

Museum ønsker mere plads til veteranbilerne

Kommunen overdrager matrikel til veteranbilmuseum

Der skal være mere plads til både at udstille og nyde synet af de smukke veteranbiler på CAD Oldtimer Værkstedsmuseet i Allingåbro. Det ønske har foreningen bag museet - 'Djursland for fuld damp' - og derfor er det første skridt nu taget hen imod en udvidelse af aktiviteterne. I sidste uge besluttede kommunalbestyrelsen i Norddjurs Kommune at overdrage matriklen ved siden af værkstedsmuseet til foreningen med henblik på den kan videreføre planerne om en udvidelse. Ifølge indstillingen til kommunalbestyrelsen ønsker 'Djursland for fuld Damp' at lave en tilbygning, så museet bliver mere synligt, når man passerer det fra Hovedgaden. Formanden for foreningen, Gert Rasmussen, vil dog for nuværende ikke komme ind på mere detaljerede uddybninger af, hvilke konkrete planer der er på beddingen på museet.

“Vi har slet ingen finansiering på plads i forhold til at lave en udvidelse, og jeg ved endnu ikke, om det overhovedet er realistisk. Det er blevet godkendt, at vi kan få overdraget matriklen, og det var det første skridt, så vi kunne finde ud af, om der overhovedet var muligheder i projektet,” forklarer Gert Rasmussen.

Næste skridt er således at undersøge, hvilke finansieringsmuligheder, der kan hjælpe museet på vej.

“Tilladelsen er på plads, men det nytter selvfølgelig ikke, hvis der ikke er penge at bygge for. Vi skal ud at søge nogle fonde, og det kan sagtens tage lang tid, så jeg vil gerne vente med at komme nærmere ind på planerne, men vi vil i hvert fald gerne prøve at løse problemet med vores pladsmangel,” konkluderer Gert Rasmussen. 

Veteranbil Værksteds-museet

CAD Oldtimer Veteranbil Værkstedsmuseum blev indviet i 2001 med det formål at bevare et kulturbillede fra en væsentlig epoke i autobranchens historie. Museet viser således, hvordan et automobilværksted så ud, og hvordan man arbejdede med at lave biler fra 1930 frem til omkring 1970. Kilde: www.vaerkstedsmuseum.dk

Publiceret 06 February 2018 07:00

Grenaa Bladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Grenaa Bladet
SENESTE TV