Hotel Havlund og Hessels historie

GRENAA: Der venter en lokalhistorisk eftermiddag på Havlund torsdag 15. februar klokken 14. Hotel Grenaa Havlund inviterer i samarbejde med Jens Daugaard til et foredrag om Havlund og Hessels historie.

Herregården Hessels historie strækker sig mindst 700 år tilbage i tiden. Talrige adelsslægter har været ejere af Hessel gennem de mange år. Ikke alle har dog boet på Hessel. Man skal høre om Skeel-slægten, der med Albret Skeel som den første var den mest prominente ejer af Hessel gennem tiderne. Man skal også høre om de Lichtenberg-slægten, som i slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet var med til at sætte Hessel på Danmarkskortet.

Efter de Lichtenberg'erne var det slut med adelige ejere af Hessel, som i 1918 blev købt af Ove Svendsen, hvis familie gennem tre generationer sad på Hessel indtil 1986, hvor gården blev solgt til Knud Erikstrup. Familien Erikstrup er fortsat ejer af Hessel.

Havlund var oprindelig en gård, som lå på de magre jorder lige bag klitterne ved Grenaa Strand. I 1902 blev den af den daværende ejer, Niels Olsen, sat til salg. Havlund blev købt af Gerhard de Lichtenberg og lagt ind under Hessel.

En tid efter at Ove Svendsen havde købt Hessel i 1918, syslede han med at omdanne Havlund til en sommerrestaurant. Det blev imidlertid først en realitet i 1931, hvor stedet åbnede som en sommerrestaurant, og Havlund har siden udviklet sig fra kun at have åbent tre-fire måneder om året til i dag at være en fuld moderne hotelvirksomhed med aktiviteter hele året rundt. Hotel Grenaa Havlund ejes i dag af familien Rørbæk Jensen.

Publiceret 07 February 2018 15:24

Grenaa Bladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Grenaa Bladet
SENESTE TV