Romantik:

Men størst af alt er kærligheden

Romantisk kærlighedsgudstjeneste i Ebeltoft Kirke på Valentinsdag

Af
Af Lars Norman Thomsen

Valentinsdag, 14. februar, er en gammel kristen helgendag, som man nok mest kender i den amerikaniserede udgave. Selvom Valentinsdag ikke optræder i Bibelen, så findes der en lang række tekster om kærlighed, der taler stærkt og udfordrende ind i vores liv.

Derfor holder man i Ebeltoft Kirke en stemningsfuld gudstjeneste i kærlighedens tegn Valentins Dag. Om at elske, og om hvorfor kærligheden er så forunderlig, og – måske - besværlig.

Apostlen Paulus skriver om kærligheden som lang tids tålmodighed i Kærlighedens Højsang:

“Kærligheden er tålmodig, kærligheden er mild, den misunder ikke, kærligheden praler ikke, bilder sig ikke noget ind. Den gør intet usømmeligt, søger ikke sit eget, hidser sig ikke op, bærer ikke nag. Den finder ikke sin glæde i uretten, men glæder sig ved sandheden. Den tåler alt, tror alt, håber alt, udholder alt.”

Sangeren Thomas Buttenschøn har sagt det på sin måde i nyere tid i en hyldestsang til kvinden i hans liv: “(...) med hvide tennissokker og uden make-up.” - så er forelskelsen komplet.

Sognepræst Juma Nellemann Kruse forestår gudstjenesten klokken 18. Efter gudstjenesten vil kirken byde på et glas champagne.

 

Publiceret 10 February 2018 19:00

Grenaa Bladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Grenaa Bladet
SENESTE TV