Teater:

Tyveknægt fra Allingåbro tager på togt i Herning

Claus Bjerg fra Allingåbro spiller røver i Kardemomme by

I uge 7 slår MCH Herning Kongrescenter dørene op familieforestillingen og musicalen ”Folk og røvere i Kardemomme By”.

Skuespillere fra hele Jylland skal vække Kardemomme By til live i Herning, og det er en meget erfaren trup, der skal spille musical i MCH Herning Kongrescenter i vinterferien. En af dem er Claus Bjerg fra Allingåbro, som medvirker som Kasper.

Kasper er en tredjedel af byens røverbande, som skaber uro og frygt i den ellers så idylliske Kardemomme By. Claus Bjerg har tidligere medvirket i flere MCH-musical, senest i jubilæumsopsætningen af Les Misérables, der markerede, at MCH har produceret og opsat musicals i 25 år. Mange af de andre medvirkende i ”Folk og røvere i Kardemomme By”, har været med i talrige MCH-produktioner. Men også helt nye talenter kan opleves på scenen.

Billetterne revet væk

Interessen for musicalen har været så stor, at MCH i løbet af januar har sat to nye forestillinger til salg, og der er nu ganske få billetter tilbage.

“Vi er meget taknemmelige over den store interesse for vores familiemusical. Vi glæder os over, at vi har måttet åbne to ekstra forestillinger for at skabe plads til de mange gæster, som ønsker at opleve den sjove og hyggelige fortælling med alle figurerne fra Kardemomme By,” siger Nicki Quist, leder af Kultur i MCH.

Publikum skulle gerne få en anderledes oplevelse med forestillingen. Kapelmester og korleder Rasmus Steenberg har nemlig tilføjet et friskt pift til musicalens musik, men man vil stadig kunne genkende og synge med på de elskede klassikere.

“Musikken til ”Folk og røvere i Kardemomme By” er jo i sig selv herlig og faktisk mere kompleks og finurlig i de originale arrangementer, end man lige skulle tro. Jeg har i mit arbejde med musikken tilstræbt at fremhæve det unikke Thorbjørn Egner-univers, og så har jeg givet det et strejf af blandt andet latinamerikanske rytmer, som jo allerede eksisterer i Papegøjesangen,” siger han.

Stykket spiller 10. til 15. februar.

Publiceret 10 February 2018 11:00

Grenaa Bladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Grenaa Bladet
SENESTE TV