Ambassadører for Djursland får ny viden

FOF Djursland giver viden til nye ambassadører i løbet af foråret. Tre arrangementer er planlagt

DJURSLAND: Grenaa Turistkontor, Kattegatcentret og Ree Park er de tre nye steder, der kan forvente at få besøg af folk, der gerne vil være ambassadører for Djursland.

“Djursland har brug for ambassadører, der kan fortælle omverdenen om, hvilken fantastisk halvø, vi bor på, og som kan være med til at tiltrække turister og folk, der er interesserede i at slå sig ned fast på Djursland. For at være gode ambassadører kræver det, at man har viden om området, og det er opgaven med at skabe viden, som FOF Djursland har påtaget sig i de senere år, hvor det er blevet til en række virksomhedsbesøg og besøg hos foreninger og institutioner, der har betydning for Djursland,” skriver FOF Djursland i en pressemeddelelse.

Lørdag 17. marts klokken 13 er der besøg hos Grenaa Turistkontor på Torvet i Grenaa. Kirsten Rønn Rinhack og Pernille Juul fra henholdsvis turistkontoret og Egnsarkivet tilbyder her et kursus, som giver nyttig viden for de, der gerne vil være ambassadører. Efter en introduktion er der rundtur til byens seværdigheder, skulpturer og andet, og der sluttes af på turistkontoret, hvor der er mulighed for at stille spørgsmål, og hvor der udleveres brochurer, som kan give yderligere inspiration til ambassadørrollen.

Tag i safaripark

Tirsdag 10. april klokken 19 er mulighed for at besøge Ree Park ved Gravlev i Syddjurs Kommune. Her tager direktør Jesper Stagegaard imod i den moderne safaripark, som i dag strækker sig over hele 125 hektar, og hvor der er 30 fastansatte medarbejdere. Parken huser i dag cirka 80 arter, og 25 af disse arter indgår i internationale avlsprogrammer for dyr, der har svært ved at yngle i fangenskab, eller som er udryddelsestruede i naturen. Det hele foregår efter en filosofi om, at når man holder dyr i fangenskab, så skal de behandles godt.

Det betyder, at dyrene skal have masses af plads og mulighed for, at de kan opretholde deres naturlige fysiske aktivitet.

Under vandet

Direktør Helle Hegelund Knudsen tager 17. april klokken 19 imod på Kattegatcentret, som er en arbejdsplads med aktivitet stort set døgnet rundt. For eksempel overnatter der hvert år cirka 7.000 skoleelever blandt hajer og de 250 forskellige andre dyrearter, der findes på Kattegatcentret.

Kattegatcentret var en fantastisk publikumssucces fra starten, men har siden været lidt nede i en bølgedal, men er på vej op igen. Den bevægelse opad kan forventes at tage fart, hvis centret får held til at starte etableringen af et spændende pingvinanlæg, nye udstillingsområder, nye undervisningsfaciliteter og opdatering af karantæneområdet. Kattegatcentret er ved hjælp af støtte fra Norddjurs Kommune og danske fonde meget tæt på at kunne give startsignal til fornyelsen.

Publiceret 14 February 2018 13:53

Grenaa Bladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Grenaa Bladet
SENESTE TV

DEBAT: Fælles Fest på sidste skoledag aflyst - er den død?

LÆSERBREV Det har været en tradition gennem 22 år, at skolerne i det østlige Djursland – primært Grenaa, har afholdt en samlet fest i Åstrup-hallen for at fejre sidste skoledag for afgangseleverne i 9. og 10. klasse.

I år er sidste skoledag fredag 1.6. – samme dag om aftenen var der iscenesat den nævnte fælles fest.

Det er et stort set up – med kæmpe diskotek, solister, vagter, forældrehjælpere (ca. 60 personer), masser af forberedelser – herunder kontakt med Politi, SSP, Ungdomsskole, Natteravne, Kommune, Beredskabsgård. Det er beklageligt at skulle melde afbud til alle implicerede. Der er forsøgt og forsøges med andre lokaler, men indtil videre uden held.

De foregående år – med undtagelse af 2017 - har deltagelsen været stabil på ca. 250-300 unge mennesker.

Grundet faldende tilslutning i 2017 (160) – valgte man at udvide antallet af inviterede skoler, til at omfatte alle skoler i det østlige Djursland – sågar med deltagelse helt fra Auning.

Desværre har nogle af de mest leveringsdygtige skoler i Grenaa i år valgt at afholde selvstændige fester i omkringliggende forsamlingshuse. Det skete til dels også i 2017, sammenholdt med et generelt faldende elevtal.

Det er for så vidt godt for forsamlingshusene, at disse bliver anvendt. Men de alternative fester smadrer desværre også det koncept som er blevet opbygget gennem 22 år. Et koncept som er hilst velkommen af Politi, SSP, Ungdomsskole, Natteravne, Kommune. Dels fordi de unge mennesker er samlet et sted, dels fordi der til festen i Åstruphallen er ekstremt kontrol med uvedkommende tilgang, de unge menneskers ve og vel, herunder indtag af alkohol, og ikke mindst skrap/skarp kontrol med at euforiserende stoffer ikke er tilgængelige udefra eller medbringes.

Nuvel – nævnte kontroller finder ganske sikkert også sted i forsamlingshusene o.a., men i Åstruphallen rådes der over eksperter ved f.eks. indgang, tillige med tilstedeværelsen af de førnævnte instanser. Politi, Natteravne, SSP og Ungdomsskole vil naturligvis og besøge de alternative feststeder, men man må forvente at aktiviteten grundet de flere steder, vil blive lavere. Det er kedeligt, for det er meget, meget unge mennesker man har med at gøre.

Ydermere vil de elever der ikke har mulighed for at deltage i de andre fester nu være overladt til sig selv, og det giver behov for øget kontrol i byområdet.

En sideopgave for involverede forældre, har også været hjælp til og kontrol med elever der fester i Anlægget i Grenaa i dagtimerne på dagen. Forældre har i hold fokuseret på at hjælpe nødstedte elever der, samt foretaget oprydning/samling af affald i de af kommunen udlånte skraldestativer og container. Denne opgave kan ikke foretages mere.

Susanne Ø. Hansen og Carl-Eric W. Pallesen har i en årrække trukket de værste læs for forældregruppen. I år skulle være sidste gang, og konceptet var fulgt til dørs til et hold nye forældre. Det er ærgerligt for forældregruppen at ideen med en kontrolleret fest i Åstruphallen ikke kan videreføres – eller kan den? Det kræver absolut fortsat og forstærket opbakning fra forældre, skoler og elever.

En diskussion om ideen med alkoholfester for unge under 18, melder sig også på banen. Man kan ikke købe sig til alkohol når man er under 18, - men man kan godt holde en lukket fest med alkohol for unge under aldersgrænsen. En mere intens og oplysende indsats vil være på sin plads – en fælles indsats fra forældre og undervisningssteder – man kan godt more sig uden alkohol.