Letbane kan trække flere unge til Grenaa

Uddannelsesinstutioner gør sig klar til at tænke i nye målgrupper

GRENAA: Selv om der endnu ikke er sat dato på, hvornår den kommer, ser uddannelsesinstitutionerne i Grenaa frem til, at letbanen kommer til Djursland. Den gør ikke bare transporten for deres studerende nemmere, den giver også uddannelserne anledning til at tænke i nye målgrupper.

Grenaa har et stort udbud af ungdoms- og videregående uddannelser. Institutioner som Grenaa Gymnasium, Erhvervsakademi Dania, Viden Djurs, Social- og Sundhedsskolen samt VIA University College bidrager til byens identitet som uddannelsesby.

På Grenaa Gymnasium har man ud over STX Studentereksamener og HF også en kostskole og en international linje.

“At vi får letbanen til Grenaa kommer til at betyde lettere og hurtigere adgang til uddannelse for alle unge på Djursland, men også for de unge længere væk fra, der har lyst til søge den internationale studentereksamen (IB) på Grenaa Gymnasium. De vil nu have adgang til et effektivt transportmiddel, der gør det lettere at pendle til Grenaa helt fra Aarhusområdet,” fortæller lektor Helene Berndorff Kristensen i en pressemeddelelse fra Norddjurs Kommune.

Nemmere i praktik

Pædagoguddannelsen hos Via University College i Grenaa er også en af de uddannelsesinstitutioner, der vil bruge letbanen i deres arbejde for at tiltrække nye studerende.

Her oplever man, at flere får øjnene op for uddannelsen i Grenaa, og ser letbanen som en spændende mulighed.

“En større del af pædagoguddannelsen foregår i praktik, og her kan det ofte være en udfordring for vores studerende at komme til med de hidtidige transporttilbud. Praktikken er ofte placeret i byerne langs letbanen, så letbanen bliver også en god løsning, når de studerende skal i praktik,” siger lektor på pædagoguddannelsen Lars Østrup Brøgger i pressemeddelelsen.

Grenaa er gennem de senere år blevet mere attraktiv for unge. Norddjurs Kommune har inden for de seneste år blandt andet indviet en ny, stor social- og sundhedsskole og ungdomsboliger på en tidligere fabriksgrund midt i byen. jesl

Fakta

Når letbanen åbner, sker det med timedrift fra Grenaa Station til Aarhus C.

Datoen for åbningen kendes endnu ikke.

Norddjurs Kommune har afsat ekstra midler i 2018 til mobilitetsprojekter, som gør det attraktivt at bruge letbanen og styrker sammenhængen i det kollektive trafiksystem.

Publiceret 28 February 2018 12:13

SENESTE TV