Musik:

Elever lærer at skrive sange og musikkens værdi

Foreningen Koda lærer unge sangskrivning og musikkens værdi

Hvordan foregår sangskrivning fra spæd idé til færdig sang? Det kan være svært at forstå og svært at forklare. Derfor har Koda udvalgt 14 professionelle musikere, der skal besøge skoler landet over for at skrive en spritny sang sammen med eleverne. På den måde kan eleverne opleve hvilken type arbejde, der ligger bag. Her i lokalområdet er det Thorsagerskole og Børnehus Skole der 2. marts, der får besøg.

Det er 6. klasse, som får besøg af sanger og sangskriver Christine Skou, hvor de sammen skal skrive og komponere en sang. I løbet af dagen vil eleverne få mulighed for at opleve, hvordan akkorder, tekst, rytme og tanker kan koges sammen til en færdig sang. Når dagen er omme, har klassen deres egen sang, og det plejer at være en særlig oplevelse for børnene, fortæller Christine Skou.

”Det er en unik oplevelse for børnene at få lov til selv at komponere en sang. Det sjove er jo, at sangskrivning er et universelt sprog, hvilket betyder, at eleverne vil opleve samme proces som Taylor Swift, Justin Bieber og andre ungdomsidoler gennemgår, når de skriver sange. Når dagen er overstået, er det vigtigste for os, at vi har vist eleverne, at musik er skide sjovt at lave, men samtidig også et arbejde, som man kan uddanne sig til,” fortæller Christine Skou.

Fremtidens musikbrugere

Den digitale udvikling har betydet, at de fleste unge altid har et enormt musikkatalog lige ved hånden, hvilket kan gøre det svært for dem at få en fornemmelse af det arbejde, der ligger bag en sang. Derfor er formålet med Kodas projekt om at vise sangskrivning på tæt hold, at eleverne opnår større forståelse for det store arbejde, der ligger bag den musik, de lytter, samtidig med, at de har det sjovt.

”Når Kodas sangskrivere drager rundt til musiklokaler, er det både fremtidens musikbrugere og potentielle musikskabere, de møder. Dem vil vi gerne inspirere på et tidligt tidspunkt. Det er vigtigt, at de unge forstår, hvordan musik bliver til en levevej, og hvorfor man skal betale for musik,” fortæller Niels Mosumgaard, formand for Kodas bestyrelse.

Publiceret 01 March 2018 13:00

Grenaa Bladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Grenaa Bladet
SENESTE TV