Vin:

Dansk vinbonde deler ud af viden - og smagsprøver

Hans Jørgen Madsen fra Glenholm besøger Rønde 13. marts

Hvordan er man i dag nået til, at dansk vinproduktion i dag er respekteret i international sammenhæng. Det har Glenholm Vingård i Vesthimmerland nogle af svarene på.

For en branche, som oprindeligt blev dømt ude for 25 år siden, har det handlet om stædighed, godt håndværk og høje kvalitetskrav.

Alt dette beretter vinbonde Hans Jørgen Madsen om på en jubilæumsturné, der også udspringer af den kreativitet og vedholdenhed, som har været kendetegnende for en branche, der er kommet for at blive – og blive større.

Turneen bringer Hans Jørgen Madsen og historien ud i landet, så de nysgerrige ikke har så langt at køre. 13. marts kan man møde den danske vinbonde og høre hans historie på Røndegaard Ferieudlejning, Tangbakkevej 2, Rønde.

Røndegaard drives med bondegårdsferie, og med vindyrkning siden 2007. I snart 10 år har der været et samarbejde med vineriet på Glenholm omkring produktion og tapning af vinen.

Da Hans Jørgen Madsen grundlagde sit livsværk, var der ikke mange vingårde i Danmark, men til gengæld en stor flok entusiaster.

Oprindelig blev Glenholm Vingård drevet af parret Brita og Hans Jørgen, men da deres børn, Dorthe og Jesper, trådte ind i virksomheden, blev deres engagement afgørende for udviklingen frem til i dag.

Fra hobby til produktion

I Danmark laves der i dag vin på druer og mange forskellige typer bær og frugter. Producenterne spænder lige fra det hobbybetonede til større erhvervsproducenter, som laver vin på internationalt niveau. Glenholm har været med hele vejen, så man får en autentisk beretning om et dansk vin-eventyr fra de første tøvende skridt og til en strømlinet produktion i dag. Og ikke mindst historien om Hans Jørgen Madsens egen passion

Arrangementet på Røndegaard begynder kl. 19 med velkomstdrink, inden foredraget starter. Efter foredraget serveres smagsprøver på Glenholms produkter sammen med lidt mundgodt. Det forventes at slutte cirka kl. 21.30. Billetpris 148 kr.jesl

Publiceret 02 March 2018 11:30

Grenaa Bladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Grenaa Bladet
SENESTE TV