Seriefodbold:

Kristian Kaagh matchwinner i FC Djurslands sæsonpremiere

På et landskudsmål af Kristian Kaagh indledte FC Djursland foråret med en smal 1-0 sejr over et fysisk stærkt hold fra Agerbæk SF/IF Starup, men fik skadet en af holdets nøglespillere alvorligt

Af
Af Martin Schultz

På et kanonmål på et langskud af den spillende assistenttræner, 31-årige Kristian Kaagh, fik FC Djursland unge hold den bedst tænkelige start, da holdet lørdag eftermiddag tog imod Agerbæk SF/IF Starup på kunstgræsbanen på HSM Arena i Grenaa foran et fodboldsultent hjemmepublikum på mellem 200 og 300 tilskuere.

”I det 28. minut fik vi et indkast, som blev sat hurtigt i gang og bolden blev prikket frem til Kristian Kaagh, som skar ind i banen, tog et par træk inden han med et fremragende fladt skud fik passeret gæsternes målmand,” fortæller cheftræner Robert Sørensen, som dermed fik en ønskestart på det, der ligner en meget spændende forårssæson med en meget tæt pulje.

”Det var den første sejr, nu mangler vi kun de næste 13 finaler,” siger Robert Sørensen, som har kaldt foråret i Jyllandsserie 1 for en sæson med 14 pokalfinaler.

”Overordnet set er jeg meget tilfreds med at vi fik tre point og at vi holdt nullet, men desværre fik vi skadet vores angriber Morten Smidt i det 73. minut, da han under en omstilling skulle skifte retning og mærkede et knæk i foden. Morten blev hjulet fra banen og kørt på skadestuen, hvor en scanning viste, at han har brækket en knogle i foden. I værste fald kan skaden holde ham ude i resten af foråret, og han vil være savnet på holdet. Vi ønsker ham god bedring,” siger Robert Sørensen.

Målscorer brændte en friløber

Agerbæk SF/IFStarup kom til Grenaa med et point på kontoen og med 90 minutters kamp i benene, mens FC Djursland fik sin første kamp mod Fuglebakken KFUM udsat på grund af lukkede baner i Aarhus Kommune.

”Som ventet kom Agerbæk SF/IF Starup med en hel masse fysik og med enorm meget selvtillid, for holdet har ikke tabt i over et halvt år. De første 15-20 minutter gjorde vi det svært for os selv, fordi vi spillede for langsomt med for mange berøringer. Men vi havde luret, at vi kunne udfordre deres bagkæde og spillede derfor med en kombination af bolde i rummet bag deres bagkæde og mere direkte angreb. Ikke mindst Morten Smidt spillede en rigtig god kamp og holdt deres forsvar beskæftiget, indtil han måtte udgå med en skade,” siger Robert Sørensen.

”I og med at vi scorede først på Kristian Kaaghs fremragende skud blev det gæsterne, som skulle jagte udligningen. Set over hele kampen synes jeg vores sejr var fortjent. Begge hold havde tre store chancer i 1. halvleg, og vi indledte 2. halvleg med en friløber til Kristian Kaagh, som han ikke scorede på. Desuden havde vi flere chancer i 2. halvleg.”

Tilfreds med holdets bagkæde

FC Djursland havde på nær Niklas Søgaard fået hele holdet klar til kampen mod Agerbæk SF/IF Starup.

”Vores fysioterapeut havde virkelig gjort et godt job i ugens løb og det betød, at vi havde Jacob Munk Christensen, Felipe Soares og Lasse Lund Storvang med på bænken. Det betød, at vi kunne skifte ud på flere positioner uden at holdet mistede styrke,” siger Robert Sørensen.

Angriberen Lasse Lund Storvang er netop vendt hjem, fra en længere rejse og fik de sidste 25 minutter af kampen, hvor han ifølge træneren gjorde ondt på gæsternes forsvar med sine hurtige fødder.

”Jeg er meget tilfreds med holdets bagkæde med Jesper Sørensen, Emil Busk, Rasmus Brasch og Casper Bæksted, som gjorde det supergodt og holdt nullet. Desuden spillede Morten Schmidt en fremragende kamp, og så er der selvfølgelig ros til vores matchwinner Kristian Kaagh for et rigtig godt mål,” siger Robert Sørensen, som forventer at have Niklas Søgaard klar til næste uges kamp på udebane mod Aabyhøj IF, men til gengæld må se bort fra Morten Smidt, hvis skade i værste fald kan holde ham ude resten af foråret.

Kampfakta

Jyllandsserien 1, Pulje 2

FC Djursland - Agerbæk SF/IF Starup 1 - 0 (1 - 0)

Lørdag 7. april kl. 15.00 på Kunstgræsbanen, HSM Arena i Grenaa

Målscorer:

1 - 0 Kristian Kaagh (28. min.)

FC Djurslands hold:

 1. Christian Rygaard
 2. Jesper Sørensen
 3. Emil Busk
 4. Christian Rytter Fløjborg
 5. Kristian Kaagh
 6. Morten Smidt
 7. Søren Koch Østergaard
 8. Mauricio Held
 9. Janus Tranæs Didriksen
 10. Rasmus Brasch
 11. Casper Stylsvig Bæksted
 12. Jacob Munk Christensen
 13. Felipe Soares
 14. Lasse Lund Storvang

Publiceret 07 April 2018 23:33

SENESTE TV