Idræt:

Håndboldformand ny AIF-hovedformand

Generationsskifte med 38-årige Jakob Rasmussen som afløser for klubveteranen Per Erbo Sørensen

2018 ser ud til at blive året, hvor idrætslivet i Auning baner nye veje og ikke mindst foretager en række personskift, der får gennemsnitsalderen på lederplan bragt betydeligt ned.

Først blev 40-årige Jeppe Friis ny formand for AIKs bestyrelse, hvor han afløser Henning Millard.

Og nu har 38-årige Jakob Rasmussen så afløst en af Auning Idrætsforenings mest garvede veteraner på lederplan, Per Erbo Sørensen som ny hovedformand i klubben.

Jakob Rasmussen fortsætter som formand for klubbens håndboldafdeling. Det betyder så, at håndboldafdelingen skal udpege et medlem til hovedbestyrelsen, der består af formændene for de respektive afdelinger.

Idrættens nye førstemand er oprindelig fra Ådalsområdet i Syddjurs, hvor han i mange år dyrkede sin foretrukne sport, håndbold.

Efter et par år i Grønland sammen med sine forældre, der fik job højt mod nord, vendte han så tilbage til Danmark som en ung mand, der skulle have gang i sit arbejdsliv.

“Her har jeg så prøvet lidt af hvert, men er nu endt på min rette hylde som mellemleder og formand i en virksomhed indenfor entreprenørbranchen i Risskov, fortæller Jakob, der har en uddannelse som kloakmester”.

For snart otte år siden mødte Jakob så sin nuværende kone, Jannie Schmidt.

Og det bragte så Jakob tilbage på håndboldbanen for fire år siden, i første omgang som træner for Jannies yngste datter og et U 12-hold, og senere som træner for et andet pigehold i klubben.

“Det er en rigtig god måde ikke mindst som tilflytter at lære folk i byen at kende”, forklarer Jakob, der for et år siden tog det næste skridt, da han sagde ja til at blive formand for håndboldafdelingen.

Mange nye kræfter

“Så har vi brugt nogle kræfter i håndboldbestyrelsen og jeg har fået snuset lidt til hvad Auning Idrætsforening egentlig er for en størrelse og jeg har fundet ud af, at det er et rigtig dejlig sted at være - og være en del af med mange rigtigt gode mennesker i klubfællesskabet”.

Og så her forleden rykkede Jakob endnu et trin op, da han overtog posten som formand for idrætsforeningens hovedafdeling, som han havde været inde omkring i sin egenskab af håndboldafdelingens formand.

“Og nu er der jo kommet nye kræfter til over hele linjen. Ro på omkring at vores centerleder fortsætter og der er allerede meldt spændende visioner ud fra AIKs bestyrelse og lagt op til et bredt og stærkt samarbejde i klubben. Og det lyder rigtigt spændende”.

Jacob Rasmussen understreger, at der er skabt et rigtigt god idrætscenter, som det nu gælder om at få folk til at tage ejerskab i, så flere og flere får en interesse i at udvikle det”.

“Vi skal gøre en indsats for at styrke samarbejdet på tværs og det er også tiden til, at de unge kommer endnu mere på banen”.

Auning Idrætsforenings nye hovedformand løfter sløret for, at der allerede tænkes nye tanker i forbindelse med sommerfesten, der er rykket frem i kalenderen til 10.-12. maj.

Den nye hovedformand i Auning Idrætsforening fortsætter også som formand for klubbens håndboldafdeling. Foto: John Pedersen

Den nye hovedformand i Auning Idrætsforening fortsætter også som formand for klubbens håndboldafdeling. Foto: John Pedersen

Publiceret 11 April 2018 10:00

SENESTE TV