Divisionshåndbold:

Rasmus Dalsgård Lund - en plukkemoden blomst på stregen

Et skadesramt hold fra Åstrup/Hammelev-Grenaa tabte også sæsonens sidste kamp, men døde med støvlerne på i 35-27 nederlag til Mejrup-Hvam i 2. Division

Af
Af Martin Schultz

Det skulle have været en altafgørende kamp, som skulle afgøre den direkte nedrykning fra 2. til 3. Division, da klubberne Åstrup/Hammelev-Grenaa og Mejrup-Hvam søndag eftermiddag mødte hinanden i Åstruphallen.

Gennem flere runder lå de to klubber side om side i bunden af rækken med kun HC Midtjylland 2 under sig, og alt tydede på en direkte duel i sæsonens sidste kamp om den vigtige 10. plads, som udløser en vind-eller-forsvind kamp mod et hold fra 3. Division. Men Mejrup-Hvam havde mest at skyde med i slutspurten og vandt de to sidste opgør inden mødet med Åstrup/Hammelev-Grenaa, så kampen om nedrykning var afgjort inden mødet, som gæsterne fra Vestjylland vandt med 35-27.

”Det var en kamp som de har været det meste af sæsonen. Der manglede ikke hjerte, men vi måtte undvære et hav af spillere. Men de der var med, gjorde det fremragende,” siger træner Torben de Place, som tidligere har udtalt til Lokalavisen, at nedrykningen ikke skyldes manglende kvalitet i truppen, men for mange skader hos nøglespillere i løbet af sæsonen.

Udover de langstidsskadede spillere manglede holdet i denne kamp profiler som Joachim Pedersen, forsvarskrumtappen Carsten Sander og allround-spilleren Rasmus Josefsen, som stadig lider af eftervirkningerne efter den hårde tackling han fik i kampen mod Hornbæk SF 17. marts.

Stregspiller har været forrygende i foråret

Hjemmeholdet fik en god start og var foran med 3-0 og 5-2, men sjuskede og brændte store muligheder på straffekast og i kontraspillet. I fraværet af den sædvanlige duo i midterforsvaret Carsten Sander og Rasmus Josefsen havde holdet svært ved at holde modstanderne stangen.

”Spillerne arbejdede hårdt, men i fraværet af stamspillerne skal vi hele tiden lave nye konstellationer, og så bliver det svært at finde timingen og automatismen i spillet. Begge hold scorede flittigt, og Mejrup-Hvam var foran med 19-17 ved pausen.”

”Jannek de Place med 8 rene mål og Frederiks Bjerg med 6 rene mål spillede virkelig godt på backpladserne, og på stregen lavede Rasmus Dalsgård Lund 7 mål. Det var som altid en fornøjelse at opleve ham – han har haft et helt forrygende forår,” siger Torben de Place.

Som i de foregående kampe var Åstrup/Hammelev-Grenaa ramt på bredden og holdet mistede luften i 2. halvleg.

”Desuden spillede vi i undertal det sidste kvarter på grund af udvisninger, og derfor blev nederlaget større end fortjent. Men ingen slog op i banen, og det har været en fornøjelse at arbejde med gutterne på trods af den svære sæson. De har bakket op om holdet og jeg synes, at vi dør med støvlerne på,” siger Torben de Place.

”Det har været en sæson med skade på skade. Vi har spillermaterialet til en bedre placering, og spiller for spiller har vi en fantastisk trup med 6-8 spillere med kvalitet til 2. Division. Men vi har været ramt hårdt af skader i år,” siger Torben de Place.

Nye trænere på vej

Kampen mod Mejrup-Hvam var også en afsked med holdets to trænere René Smed og Torben de Place.

Åstrup/Hammelev-Grenaa har endnu ikke en ny trænere eller trænere på plads, men ifølge medlem af håndboldudvalget Klaus Larsen bliver der arbejdet intenst på sagen.

”Vi arbejder på at få finde en eller flere trænere til herreholdet, ligesom vi arbejder på at finde en træner til at supplere Lauge Høyer Sørensen på dameholdet til at afløse af Jan ”Bimmer” Ring Hansen, som også stopper i år. Vi har flere emner i spil,” siger Klaus Larsen.

Åstrup/Hammelev-Grenaa må se både sit bedste herrehold rykke ned fra 2. Division og sit bedste damehold rykke ned fra 3. Division.

”Vi er rykket ned med både vores damer og herrer, men agter at fortsætte det gode arbejde. Vi må nu stabilisere os i de lavere rækker. Vi har nogle gode U18 piger på vej, og vi synes, at ungdomssiden ser bedre ud end i mange år,” siger Klaus Larsen fra Åstrup/Hammelev-Grenaas håndboldudvalg.  

 

2. Division herrer, pulje 1

Åstrup/Hammelev-Grenaa - Mejrup/Hvam, 27 - 35 (17 -19)

Søndag 8. april kl. 16.35 i Åstruphallen

Åstrup/Hammelev-Grenaas målscorere:

 • Jannek de Place 8 mål
 • Rasmus Dalsgård Lund 7 mål
 • Frederik Bjerg 6 mål
 • Lasse Mogensen 3 mål
 • Rasmus Knudsen 1 mål
 • Jonas Pedersen 1mål
 • Jonas Hjarbæk 1 mål

Åstrup/Hammelev-Grenaas holdopstilling:

 1. Kristoffer Petersen
 2. Rasmus Knudsen
 3. Rasmus Dalsgård Lund
 4. Jonas Pedersen
 5. Florian Wichert
 6. Lauge Høyer Sørensen
 7. Frederik Bjerg
 8. Lasse Mogensen
 9. Jannek de Place
 10. Rasmus Josefsen
 11. Jonas Hjarbæk

Publiceret 12 April 2018 19:26

SENESTE TV