Politik:

Ny radikal folketingskandidat på Djursland

Michael Skaaning Johansen afløser seniorpolitikeren Carsten Bech som ny folketingskandidat for Det Radikale Venstre på Djursland

Af
Af Lars Norman Thomsen

Det lykkedes ikke Michael Skaaning Johansen at komme med i 'de hellige haller' i Syddjurs ved KV17, selv om han førte en lang og offensiv valgkamp.

Den unge Ryomgård politiker har dog fortsat at drøm om at komme tættere på de politiske beslutninger.

På Det Radikale Venstres generalforsamling tirsdag aften blev Michael Skaaning Johansen valgt som partiets folketingskandidat i Djurskredsen.

Han afløser partiveteranen Carsten Bech, Ugelbølle, der hermed sikkert siger farvel til en mangeårig frontposition i partiet.

"“Mit politiske ståsted er liberalisme med et menneskeligt og socialt ansigt, og det repræsenterer Radikale Venstres politiske grundopfattelse bedst efter min mening," lød det fra Michael Skaaning Johansen til Lokalavisen, da han i 2016 præsenterede sig som ny kandidat til KV17.

 

Fortsat nej til havbrug

På generalforsamlingen gik Det Radikale Venstres fremmødte medlemmer imod regeringspartierne VLAK, samt Dansk Folkepartis og Socialdemokratiets planer om at give tilladelse til store forurenende havbrug i Kattegat.

”Det virker ret absurd, at borgerne og virksomheder skal betale en høj afgift for at rense spildevandet, hvis der efterfølgende gives tilladelse til, at havbrug kan udlede store mængder direkte i havet.  Det er at holde borgerne for nar. Vi ser at faglige forudsætninger bliver tilsidesat i denne sag.” siger Michael Skaaning Johansen.

VLAK, DF og S gennemførte dog beslutningen alligevel!

Siden da har Miljøstyrelsen modtaget 35 nye ansøgninger.

Det betyder, at med de i forvejen eksisterende to ansøgninger ud for Djursland og ved Anholt er der i alt 37 ansøgninger om havbrug i Kattegat.

Det traditionelle fiskerierhverv og turisterhvervet vil lide under store havbrug ved Djurslands kyster, som vil medføre forurening med foderrester, gødning, kobber og medicinrester, mener man i Det Radikale Venstre.

"Jeg vil som nyvalgt folketingskandidat for Djursland, tage en snak med MF Ida Auken om at få disse havbrug taget af bordet, og vil bakke op om den folkelige modstand mod disse forurenende havbrug," lover Michael Skaaning Johansen.

Publiceret 12 April 2018 08:03

SENESTE TV