Børneliv:

Juniorklubben i Ørum har skiftet bopæl

Politikerne har givet Ørum Juniorklub to år til at bevise, at der er efterspørgsel efter et klubtilbud i midten af Norddjurs

Når Ung Norddjurs, der driver de fire tilbageværende juniorklubber i Norddjurs Kommune, to i Grenaa (Juniorklubben Grenaa og Juniorklubben Enggården), en i Auning (Juniorklubben Fristedet) og Juniorklubben i Ørum, har besluttet at flytte til andre lokaler i Ørum, er det i håb om, at det vil få flere børn til at benytte klubtilbuddet, der er målrettet piger og drenge i 4. 5. og 6. klasse. Alle børn i Norddjurs Kommune kan gå i juniorklub fra de er 10 år og/eller går i 4. klasse.

“Vi har tidligere delt lokaler med Ørum Ungdomsklub på Overbrovej, men det var for langt væk fra skolen, måtte vi erkende, og derfor fik vi en god aftale med Ørum Aktiv Center fra 1. februar 2018, så vi nu fremover holder til her,” forklarer Per Larsen, mangeårig ungdomsskolemand og for nuværende viceungdomskoleleder og afdelingsleder for juniorklubberne.

Juniorklubberne er traditionelt et område, der har stor politisk bevågenhed, og det er også tilfældet i Norddjurs.

“Vi har måttet lukke juniorklubben i Ørsted på grund af manglende tilslutning, mens vi har fået to år til at bevise, at der er efterspørgsel efter et klubtilbud i Ørum,” siger Per Larsen.

Derfor glæder det ham også, at flytningen til nye lokaler tættere på skolen allerede har haft en effekt på antallet af tilmeldinger til juniorklubben.

“I den første tid gik vi fra 4 medlemmer til 21, og det håber vi naturligvis er en tendens som vil fortsætte.” siger afdelingslederen. En af forklaringerne på den positive effekt er også, at børnene i 3. klasse har kunnet gå i junioklub siden årsskiftet.

Ørum Juniorklub er normeret til 30 børn.

Afdelingsleder for juniorklubberne i Norddjurs, Per Larsen, tror på, at flytningen af Ørum Juniorklub til Ørum Aktiv Center og dermed tættere på skolen vil have en positiv effekt på besøgstallet. Foto: Lars Norman Thomsen

Afdelingsleder for juniorklubberne i Norddjurs, Per Larsen, tror på, at flytningen af Ørum Juniorklub til Ørum Aktiv Center og dermed tættere på skolen vil have en positiv effekt på besøgstallet. Foto: Lars Norman Thomsen

To faste medarbejdere

Juniorklubben har 2 faste medarbejdere, Anne og Daniel, tilknyttet, og udbyder en bred vifte af aktiviteter for børn i aldersgruppen.

“Flytningen til Ørum Aktiv Center giver os helt nye muligheder,” siger medarbejder Anne Hesse.

“For eksempel kan vi bruge hallen på udvalgte tidspunkter ligesom boldbanerne ligger lige uden for døren. Flere af børnene, der spiller fodbold i AC Norddjurs, kan så gå direkte fra juniorklub til træning.”

Ørum Juniorklub har også aftaler med biblioteket, som man er nærmeste nabo til.

Hygge og pædagogik

Anne Hesse lægger vægt på, at juniorklubtilbuddet skal have et stort element af hygge og frikvarter, hvor der ikke nødvendigvis hver dag skal skrues vildt op for forventningerne til, at der skal ske noget unikt.

“Vi laver et månedsprogram, hvor der både er plads til boldspil, video, billard og musik, men vi vil også gerne sikre en kombination af hygge og pædagogik, så børnene oplever juniorklubben som et sted, hvor man både er en del af et fællesskab, men også kan lære noget på en anden måde end i skolen,” siger Anne Hesse.

Morgenmodul

  • Ud over de faste efter middagsåbningstider: mandag-torsdag 14-17 og fredag 13-17 - tilbyder man også i Ørum Juniorklub et morgenmodul fra klokken 6 til 7.45 i samarbejde med SFO på Ørum Skole.
  • Alle børn er om morgenen samlet på skolen. Læs mere på www.ungnorddjurs.dk/juniorklubber/

Publiceret 13 April 2018 06:00

SENESTE TV