Politik:

Ung kvinde i spidsen for Liberal Alliance Djursland

Mathilde Glassow Lauridsen har afløst Michael Mylle Vejlstrup

Af
Lars Norman Thomsen

Lars Norman Thomsen

Liberal Alliance Djursland har i al ubemærkethed skiftet formand. Mathilde Glassow Lauridsen, 28, uddannet sygeplejerske og med bopæl i 8410 Rønde, har afløst Michael Mylle Vejlstrup, Grenaa.

Sidstnævnte blev valgt ind i Norddjurs Kommunalbestyrelse ved sidste kommunalvalg.

Den nye formand er et relativt ubeskrevet blad i Liberal Alliance. Mathilde Glassow Lauridsen opstillede for partiet ved KV17, hvor det blev til 68 personlige stemmer. Liberal Alliance opnåede sammenlagt beskedne 373 stemmer og røg ud af Syddjurs Byråd.

Hele intermezzoet om den forventede stemmesluger Per Zeidlers afgang fra partiet gjorde det noget nær umuligt for de tilbageværende at finde fodfæste i valgkampen.

Keep it simple

Mathilde Glassow Lauridsen vedgår da også, at alt det, der gik forud for kommunalvalget i november 2017, og det, som fulgte efter, ikke har været en dans på roser.

“Det var ikke nemt for nogen. Det tog hårdt på os, der var tæt på, også personligt,” siger lokalformanden, der ikke har planer om lige med det første at blande sig på forreste række i lokalpolitik i Syddjurs.

“Det skorter ikke på lysten, men for mig som formand handler det først og fremmest om at få startet forfra i Syddjurs. Få genopbygget partiet og få skabt en base, som vi kan bruge politisk. Det er en stor opgave.”

Rutinerede Meilvang

Mathilde Glassow Lauridsen nævner tre ledetråde til at få genopbygget Liberal Alliance i Syddjurs: “Keep it simple”, “Hårdt arbejde” og “Tro på tingene”. Hun ser ikke sig selv som kommende spidskandidat for partiet, men udelukkende som formand.

I Norddjurs er der ro på bagsmækken. Rutinerede Jens Meilvang og Michael Mylle Vejlstrup styrer butikken, og førstnævnte, som var den første på Djursland, der så et lys i Liberal Alliance, skal inden så længe i valgkamp med henblik på en plads på Christiansborg. Det vil dog kræve, at partiets nuværende tal i meningsmålingerne forbedres markant.

Fakta

Efter generalforsamlingen i marts ser bestyrelsen i Liberal Alliance Djursland således ud:

Formand: Mathilde Glassow Lauridsen, Rønde

Næstformand: Sebastian Grauert, Grenaa

Kasserer: Inger Terkildsen, Egens

Mads Færgemann, Ebeltoft

Michael Mylle Vejlstrup, Grenaa

Claus Nielsen, Kongsgaarde

Publiceret 13 April 2018 09:53

SENESTE TV