Fællesskab:

Kulturtorsdag på kroen fortsætter

Kulturtorsdagene på Ørsted Kro har været en så stor succes, at de fortsætter både i år og i 2019

Kulturtorsdagene på Ørsted Kro har været en så stor succes, at de fortsætter også i 2019. Det har Ørsted Kro's Venner besluttet.

Både med opbakning fra de foreninger og institutioner, der er med i det vellykkede projekt og det kommunale frivilligråd. Frivilligrådet har nemlig bevilget 16.500 kroner, så de kan fortsætte indtil maj 2019. Det oplyser formanden for Ørsted Kro's Venner , Tove Hjort Jensen i en pressemeddelelse.

Haveinspiration

Men inden 2019 er der jo 2018. Næste Kulturtorsdag er torsdag 12. april. Da tages der fat på foråret. En af samarbejdspartnerne, Ørsted Bibliotek, har engageret havearkitekt Hanne Nippin. Hun vil give inspiration til selv den mindste have.

Foråret er her jo, så det er snart på tide at gå i gang der ude. Et halvt hundrede er tilmeldt. Tilmeldingsfristen udløb i søndags af hensyn til Jannes køkken.

Som sædvanligt er der udover underholdningen fællessang, middag og kaffe. Det har vist sig at være en god kombination af fællesskab, oplevelser, ny viden, hygge og god mad.

Havearkitekt Hanne Nippin gæster Kulturtorsdag 12. aprl.

Havearkitekt Hanne Nippin gæster Kulturtorsdag 12. aprl.

Donationer gør det muligt

I 2017-18 har der været en række forskellige arrangementer. Blandt andet ”Kurt kom forbi”, dansktop-sangerinden Susanne Lana, foredrag om delebiler og livstestamente, Ørsted Byorkester og seniordans og nu altså inspiration til haven.

I maj stiller den tidligere borgmester i 16 år i Rougsø og Norddjurs, Torben Jensen, op.

Han vil fortælle om oplevelser fra sin lange borgmestertid.

I juni viser Lokalhistorisk Arkiv fim fra blandt andet efterkrigstidens flygtningelejr i Hevring.

August er tiden til høstfest med levende musik med Rene Franz og i oktober Fortælle-cafe med to ”professionelle” fortællere fra Århus.

Alt det har kun kunnet lade sig gøre takket være økonomisk støtte fra Norddjurs Kommunes Kulturpulje, Lions Club Svanerne og Genbrugsen.

Efter oktober starter så den nye sæson, takket være bevillingen fra Frivilligrådet.

Hvis man har ideer til Kulturtorsdag, så kan man kontakte formanden for Ørsted Kro's Venner, Tove Hjort Jensen på mail: thj@djurslandsbank.dk eller telefon 29 11 71 93.

Man kan også komme med dem på de kommende Kulturtorsdage.logy

Publiceret 15 April 2018 14:00

SENESTE TV