F.v. bestyrelsesmedlem Berit Kejser, tidl. formand og mangeårigt bestyrelsesmedlem Poul Nielsen, og bestyrelsesmedlem Bente Pedersen.
F.v. bestyrelsesmedlem Berit Kejser, tidl. formand og mangeårigt bestyrelsesmedlem Poul Nielsen, og bestyrelsesmedlem Bente Pedersen.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Albøge: Forsamlingshuset fylder 125 år

Forsamlingshusets jubilæum fejres med banko, reception og stor fest med spisning og dans

Glimt fra historien:

I tidens løb er der sket mangt og meget i Albøge Forsamlingshus. Avisen bad Poul Nielsen, tidl. formand og bestyrelsesmedlem, om nogle af perlerne:

Loppemarked: solgte billeder og troede, det var billedet, der var noget værd, men så var det rammen, folk var ude efter.
Dilettant: havde en fisk med i forestillingen, og da vi skulle spare, skulle den bruges i flere forestillinger - den lugtede forfærdeligt den sidste gang.
Høstfest: En dame kom ridende gennem salen på en pony med sit føl ved siden.
Dilettant: Vi havde en ged med, men ham som skulle passe geden glemte at komme. Ham, der skulle bruge geden i forestillingen, måtte derfor løbe ned midt i byen for at hente den.
Banko: Bankobussen glemte en dame, da de skulle hjem. Hun var på toilet, så nu gås toiletterne igennem inden der lukkes af.

Fra den gamle protokol:
Forsamlingshuset er bygget i 1892 af foredragsforeningen.
Når karlene lånte huset til fest, måtte de ikke lukke folk fra Lyngby ind.
Man kunne kun blive medlem af foredragsforeningen, hvis man havde en pletfri vandel og ikke skyldte i skat.

Abøge forsamlingshus fylder 125 år, og det fejres efter alle kunstens regler med aktiviteter to lørdage i træk. Det er 26. august og 2. september.

Det er Albøge Amatørforening, der driver huset, og bestyrelsen har tilrettelagt et underholdende program i flere kapitler. Lørdag 26. august klokken 9 er der morgenbanko med gratis kaffe og rundstykker. Om eftermiddagen inviteres til reception i huset, hvor der samtidig vil være en udstilling af billeder med mere.

En uge senere, lørdag 2. september, er der jubilæumsfest med tre-retters menu og dans til Kukke Smart Band.

“Vi er i bestyrelsen glade og stolte af at kunne fejre jubilæum. Der ligger meget historie bag det efterhånden gamle hus”, lyder det fra bestyrelsesmedlemmerne Berit Kejser og Bente Pedersen.

Berit Kejser er i øvrigt datter af Poul Nielsen, der har været engageret i huset i mere end 50 år. Han har både været instruktør af dilettant og opråber til banko i mere end 50 år. Han var således også med til at fejre 100 år jubilæum. Både Berit Kejser og hendes søskende har derfor også fra små været med i husets aktiviteter. Nu er hun medlem af bestyrelsen, men har ikke været aktiv så længe, fortæller hun.

“Men jeg og mine søskende har altid været med omkring forsamlingshuset.”

Dilettant i mere end 50 år

Albøge Amatørforening skaffer penge til løbende vedligehold af huset gennem bankospil og den årlige dilettant-forestillinger. Og så er der selvfølgelig også udlejning til private fester.

Der afholdes bankospil hver uge med gode gevinster, fortæller Berit Kejser.

“Før i tiden vandt man kvarte grise og købmandsvarer, mens det i dag er penge. “

Dilettantforestillingerne er en tradition gennem mere end 50 år. Der øves hen over vinteren, og så er der forestillinger de to første lørdage i marts.

For nylig kom der nyt tag på huset, og foreningen købte for et par år siden et stykke jord, så der kunne blive etableret en god parkeringsplads og et legeområde. Og i sommer har huset fået en ansigtsløftning, så det nu står nymalet og klar til fest.

Huset har også et dejligt køkken, der også løbende renoveres, så det i dag frem står med gode moderne faciliteter.

“Alt dette kunne ikke lade sig gøre uden en masse frivillige kræfter fra bestyrelsen og andre frivillige.”

Bestyrelsen består af syv medlemmer, og de fleste har efterhånden været med i mange år.

“Jeg kan kun sige at det er en fornøjelse, og mange gode venskaber er gennem tiden opstået her,” siger Berit Kejser.

Publiceret: 21. August 2017 07:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Grenaa

Bøger
ANNONCER
Se flere