Skandinavisk Dyrepark tager hul på en ny sæson Skærtrorsdag. Arkivfoto
Skandinavisk Dyrepark tager hul på en ny sæson Skærtrorsdag. Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Attraktioner: Isbjørne-amoriner i luften i Skandinavisk Dyrepark

Dårlige vibrationer i København Zoo udskiftet med idyl på Djurs

I efteråret 2016 luntede han-isbjørnen Ivan rundt og var led og ked af sit liv i København Zoo. Kemien var simpelthen ikke i orden mellem Ivan og den isbjørne-hun, han var udset til at få unger med. København Zoo spurgte derfor Skandinavisk Dyrepark, om de var interesseret i Ivan.

“Vi havde længe ledt efter en avlshan, der kunne være partner for vores unge isbjørne-hun Nuno, så det var jo helt oplagt at sige ja tak,” siger direktør i Skandinavisk Dyrepark Frank Vigh-Larsen.

Både Skandinavisk Dyrepark og København Zoo er med i et internationalt avlsprogram for isbjørne i fangenskab. Avlsdyr udveksles efter et nøje planlagt program for at undgå indavl. De to isbjørnes stambøger viste heldigvis, at Ivan ville være et godt match.

Først leg - så parring

Ivan var ikke helt ukendt med parkens isbjørneanlæg, der betragtes som verdens bedste. For tre år siden var han på ferie i parken, fordi anlægget i København skulle renoveres.

I januar flyttede Ivan så ind for at blive en del af Europas største gruppe af isbjørne i fangenskab, og han faldt tilmed det samme.

Efter et par måneder blev Ivan og Nuno lukket sammen. På trods af den store forskel i størrelse – Ivan vejer 550 kg og Nuno 260 kg – gik der kun få sekunder, før de to isbjørne var optaget af leg. Efter en times intens leg, blev det alvor. Ivan og Nuno parrede på livet løs.

“Vi ved ikke, om der er kommet isbjørneunger ud af parringen. Når isbjørneunger fødes i november, vejer de kun 6-700 gram, så man kan ikke se på en isbjørne-hun, om hun er drægtig. Derfor venter vi spændt på, at det bliver efterår. Så skal vi sidde ved skærmen og kigge på live-video fra fødehulen med fingrene krydset,” siger Frank Vigh-Larsen.

Åbner skærtorsdag

Ud over Ivan, der er 11 år gammel, har Skandinavisk Dyrepark tre andre isbjørne-hanner. Efter mødet med Nuno er man begyndt at introducere Ivan til dem, og de har stor fornøjelse af hinanden.

Det kan man konstatere ved selvsyn, når Skandinavisk Dyrepark åbner skærtorsdag 13. april kl. 10.

Publiceret: 12. April 2017 17:43

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Grenaa

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!