Overskæringen ved Homå er ligesom dén ved Revnsvej i dag kun sikret med lyd og blink. På billedet er det elever fra skolen.com, der er på vej ind i ’deres’ skov.
Overskæringen ved Homå er ligesom dén ved Revnsvej i dag kun sikret med lyd og blink. På billedet er det elever fra skolen.com, der er på vej ind i ’deres’ skov.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Baneoverskæringer: Banedanmark vil betale for cykelsti ved Homåvej

Norddjurs Kommune må til lommerne, hvis der skal bygges gangbro eller tunnel

Selv om Banedanmark har peget på en cykelsti hen til Revnsvej som løsning i forbindelse med lukningen af baneoverskæringen på Homåvej, så kan andre muligheder godt realiseres, fortæller projektleder ved Banedanmark Terese Fuglsang. Det bliver så bare en sag for Norddjurs Kommune.

“En bro eller tunnel er ikke indopereret i vores løsningsforslag. Man ser mange steder, at kommunen finansierer sådan en løsning.”

En bro eller tunnel er typisk dyrere end en cykelsti. Banedanmark betaler for cykelstien, forudsat at Ekspropriationskommissionen siger ja til denne løsning.

Fokus på sikkerhed

Både fra skolen.com og fra landmænd, der får længere til deres landbrugsjord, når overkørsler lukkes, har der lydt klager. Terese Fuglsang understreger, at Banedanmark har ét fokus, nemlig sikkerheden på banen. Og med hurtigere tog, når letbanen åbner, vil det være ekstra nødvendigt at lukke og sikre overkørsler.

“Det er overkørsler fra en helt anden tid. De hurtigere og mere støjsvage tog vil gøre det endnu sværere for trafikanterne at nå at komme over overkørslerne.”

De 12 overskæringer, der efter forslaget bliver tilbage, vil være sikrede bom-anlæg.

Vælger mindst befærdede

Både overskæringen ved Homåvej, og dén ved Revnsvej, som er den overskæring, den udpegede cykelsti fra Homå vej skal føres hen til, er i dag kun sikret ved lys og blink. At man hos Banedanmark har valgt at nedlægge overskæringen ved Homåvej er begrundet i, at der er mere trafik på Revnsvej.

Publiceret: 17. August 2017 11:45

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Grenaa

Bøger
ANNONCER
Se flere