Grenaa og Stena Line set fra luften. Foto: Wildbirds.
Grenaa og Stena Line set fra luften. Foto: Wildbirds.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Erhverv: To venner og en drone på golfbanen

Wildbirds og Golf-info.dk er nye virksomheder i Grenaa med foto, video og drone-optagelser

Af hensyn til flytrafikken må droner højst flyve 100 meter i højden uden for byen. I byen: 120 meter. På grund af fly og sportsfly.

Kim Sørensen og Søren Koch har været venner i mange år. De bor begge to i Grenaa, og deres fælles interesse for fotos munder nu ud i stiftelsen af virksomhederne Wildbirds og golfinfo.dk. Det handler om fotos og videoer og om et nyt dronecertifikat, der giver dem lov til at anvende dronen i forretningsøjemed.

Kim Sørensen er ansat i forsvaret i Karup. Han har i mange år dyrket foto på amatørbasis. Søren Koch har fotograferet og lavet videoer i 15 år, og de seneste 10 har han været ansat som fotograf i WWF.

“Vi giver det to år med fuldtidsarbejde ved siden af. Derefter vurderer vi.”

Natur, bygninger og andet

Kim Sørensen og Søren Koch stiftede Wildbirds omkring 1. juni i år, og midt i juli fik de certifikat til kommerciel droneflyvning. De må med dette certifikat både tjene penge og flyve inde i byerne efter forudgående varsling af politiet. Undtaget er dog lufthavne og naturbeskyttede områder, hvor der kræves en særlig tilladelse. Det gælder for eksempel hele strækningen fra Gjerrild til Lille Vildmose.

I Wildbirds tilbyder de to venner både fotos, videoer og droneoptagelser, det være sig af såvel golfbaner som naturområder, forlystelsesparker, events, ejendomsmægleremner, bygninger, virksomheder, og hvad der ellers måtte være efterspørgsel efter.

Navnet Wildbirds er valgt fordi det signalerer natur, og det må da også gerne kædes sammen med og sætte spot på Djurslands naturherligheder, forklarer Søren Koch.

“Hele min interesse for billeder har altid været knyttet til natur, og vi har jo en fantastisk natur her ude på snuden af Jylland, der kan trække folk til.”

Søren Koch har været ansat som fotograf i WWF i 10 år, og har også her anvendt drone til dokumentation af projekter.
Søren Koch har været ansat som fotograf i WWF i 10 år, og har også her anvendt drone til dokumentation af projekter.

Golfbaner fra luften

Søren Koch begyndte at bruge droner for sjov for fire år siden. Efter nogen tid begyndte han også at udnytte deres muligheder i sit arbejde som fotograf i WWF, hvor han har lavet drone-optagelser i mange lande nær og fjern for at dokumentere projekter.

Da reglerne for brug af drone strammede til lagde han den mere eller mindre på hylden. Nu er reglerne imidlertid blevet lempet. De nye regler førte til snak de to venner imellem om om at lave droneoptagelser over golfbaner. Det førte til dannelsen golfinfo.dk.

“Med dronen kan vi vise information om banens forløb, så spillerne kan forberede sig - både op til turneringer og ved almindelig hygge.”

Kim Sørensen og Søren Koch har lavet en test-optagelse over golfbanen i Grenaa, som man kan se inde på Golfinfo.dk's hjemmeside. Nu er de klar til at sælge flere af samme slags til både indland og udland. De enkelte golfbaner kan vælge enten at købe videoen eller lade golfinfo.dk hoste den med de opdateringer, der skal til. Der har været mange positive tilkendegivelser for deres produkt indtil nu, men det kniber med salget.

“Vi er dog sikre på, at det nok skal komme ind i golfklubberne.”

Kim Sørensen har indtil nu være amatørfotograf. Til daglig er han ansat i forsvaret i Karup.
Kim Sørensen har indtil nu være amatørfotograf. Til daglig er han ansat i forsvaret i Karup.
Publiceret: 18. August 2017 11:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Grenaa

Bøger
ANNONCER
Se flere