Direktør for Grenaa Havn A/S, Henrik Carstensen, skal stå i spidsen for at skabe en helt ny bydel i Grenaa på Sydhavnen. Arkivfoto
Direktør for Grenaa Havn A/S, Henrik Carstensen, skal stå i spidsen for at skabe en helt ny bydel i Grenaa på Sydhavnen. Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Erhvervsliv: Nyt havnecenter på vej til Grenaa

Det nye erhvervs- og oplevelsesområde bliver på sigt en ny bydel

Sydhavnen i Grenaa vil over de kommende år blive transformeret fra et traditionelt havneområde til et innovativt havnecenter, der på sigt kommer til at udgøre en helt ny bydel i Grenaa.

Bestyrelsen for Grenaa Havn har godkendt en særskilt udviklingsstrategi for Ejendomsselskabet Sydhavnen A/S, der er datterselskab af Grenaa Havn A/S, og havnen har taget et afgørende skridt på vejen mod at virkeliggøre planerne.

Ejendomsselskabet Sydhavnen A/S har netop købt de i alt 8.000 kvadratmeter erhvervslokaler, som engang rummede Thorfisk og som senest har været ejet af Norway Seafoods.

Det store erhvervsareal er delt op i henholdsvis kontor- og produktionslokaler, så bygningskomplekset i fremtiden kan blive ramme om et meget bredt spekter af små og store virksomheder.

Hverken sælger eller køber ønsker prisen offentliggjort.

”I begrebet 'innovativt havnecenter' ligger, at vi gerne vil tiltrække en bred vifte af virksomheder med videre, så aktiviteterne i den nye del af havnen bliver markant anderledes end aktiviteterne i erhvervshavnen,” siger administrerende direktør Henrik Carstensen, Grenaa Havn, i en pressemeddelelse.

Udviklingsstrategien sigter mod, at Sydhavnen bliver beboet af kreative virksomheder, iværksætterfirmaer, små produktionsenheder, butikker og restauranter, så der også bliver et rekreativt element i at besøge den fremtidige Sydhavn. I planerne indgår også projekter, der skal skabe oplevelser for de besøgende.

Det kan være alt fra kajakudlejning til forsknings- eller formidlingsaktiviteter med tilknytning til havet og Kattegatcentret, så området også får en markant tiltrækningskraft på såvel østjyder som inden- og udenlandske turister.

”Målet er at skabe et livligt, maritimt miljø, som både tilgodeser de rekreative formål og kommunens behov for at skabe nye virksomheder og arbejdspladser,” siger Henrik Carstensen.

Grenaa Havn rykker selv sit hovedkvarter til det nye center i den store administrationsbygning på Nordre Kajgade.

Publiceret: 16. Maj 2017 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Grenaa

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!