Kommunalvalg 2017
Det fælles produktionskøkken Djurs Mad i Auning har ingen fremtid. Det er meldingen fra et politisk flertal i både Norddjurs og Syddjurs. Foto: Allan Trolle
Det fælles produktionskøkken Djurs Mad i Auning har ingen fremtid. Det er meldingen fra et politisk flertal i både Norddjurs og Syddjurs. Foto: Allan Trolle
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

KV17 - debat: DJURSlandsk MADglæde

Af Gitte Busck, Hjørnevej 2, Nørager, 8961 Allingåbro:

"Mad er en væsentlig fornøjelse for (os) gamle, - ikke kun til at leve af, men i høj grad også det man lever for, i den ende af livet, hvor kræfterne ikke er til de helt store udskejelser.

Den mad vi spiser, er afgørende for vores helbred og velbefindende.

Det er sikkert en god idé, at der bliver lavet mad på plejecentrene, så den liflige duft kan brede sig og forhåbentlig nå helt ud til beboerne.

Det er også en god idé at lave mad fra bunden, af årstidens frugt og grøntsager, og hvad der ellers byder sig af gode lokale råvarer. (Der må også være en masse hjorte, der trænger til at blive spist!)

Kunne man ikke forstille sig, at de gode faciliteter og dygtige medarbejdere hos Djurs Mad i Auning kunne fungere som en slags grovkøkken og leverandør til plejecentrenes nye køkkener?

Der kunne bages gode brød, skæres kød ud, skrælles grøntsager – i det hele taget den første del af arbejdet og derfra sende det til videre forarbejdning/færdiggørelse i de lokale køkkener.

Det ville mindske arbejdsbyrden lokalt og det ville sandsynligvis gøre det mere rationelt indkøbsmæssigt.

Derudover kunne der vel så færdiggøres mad til alle de hjemmeboende, der har brug for at få leveret god, veltillavet mad.

Jeg har for nylig besøgt køkkenet på Regionshospital Randers og blev virkelig imponeret over hvor godt det fungerer og hvor god og sund mad de formår at lave, - der er masser af inspiration og gode råd at hente der."

Publiceret: 27. September 2017 16:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Grenaa

ANNONCER
Se flere