Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Mærkedag: 100 år

Rønde borger runder en milepæl mandag 5. februar

Anna Foged, Rønde, kan 5. februar 2018 fejre sin 100 års fødselsdag.

Anna Foged, datter af købmandsparret Jensen, voksede op i en søskendeflok på 5 i Bjødstrup ved Rønde. Her voksede også Martin Foged, som hun senere giftede sig med, op.

Hun arbejdede i sin ungdom som stuepige bl.a. på Møllerup Gods, men uddannede sig under 2. verdenskrig til sygeplejerske i Give, mens ægtefællen uddannede sig til lærer i Jelling. Færdiguddannede giftede de sig i 1944.

Fra 1947 var de bosat i Gravlev i Himmerland, hvor Anna Foged var førstelærerens kone, mor til 4 børn og sygeplejerske på Skørping Sanatorium. Et arbejde hun holdt fast i, indtil hun blev 70 år, dels i Skørping dels på Råmosegård på Djursland.

1980 sluttedes ringen for Anna Foged. Sammen med ægtefællen flyttede hun tilbage til Bjødstrup og slog sig ned ved siden af sit barndomshjem for at nyde sit otium samtidig med, at hun arbejdede.

Tiden har for Anna Foged, også efter hun blev enke i 1994, været fuldt besat af rejser, helst til familien i USA, kortspil, den blomstrende have, dans og sommerhuset i Femmøller Strand, der blev mødestedet for familien, der over tid voksede med svigerbørn, børnebørn og oldebørn.

De sidste ti år har Anna Foged nydt tilværelsen i sin ældrebolig i Rønde

Fødselsdagen fejres med venner og hendes store familie.

Publiceret: 02. Februar 2018 20:22

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Grenaa Bladet