Modelfoto
Modelfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Mobil bag rattet: Hver 10. bruger mobil bag rattet

Det er ikke altid, at fokus er på trafikken, når danskerne sidder bag rattet

For mange skriver på mobilen, når de sidder bag rettet. Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension har spurgt bilisterne, hvad de laver bag rattet.

I en måling fra november 2017 blandt 1.074 bilister, kan man se, at for eksempel svarer 10 procent, at de skriver beskeder på mobilen. Derudover viser undersøgelsen, at 12 procent læser beskeder, og 28 procent af danskerne erkender, at de taster på deres GPS, mens de kører hurtigere end 40 km/t.

“Uopmærksomhed koster alt for mange liv i trafikken. Vi ser mange ulykker, hvor en bil pludselig kører over i modsatte vognbane og rammer en modkørende. Det er vigtigt, at vi får flere til at køre bil, når de kører bil,” siger Lisbeth Sahl, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Undersøgelser fra Vejdirektoratets Dødsulykkesstatistik viser, at uopmærksomhed er afgørende i omkring hver tredje trafikdrab.

Spørger man bilisterne, så fortæller mange også, at de har været i en kritisk situation i trafikken, fordi de er uopmærksomme.

Fra 2015 til 2017 har Promonitor for Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension spurgt 4.362 bilister, der inden for det sidste år har kørt galt eller været ved at køre galt, hvorfor de endte i den kritiske situation. Her sagde fire ud af ti, at de var uopmærksomme, da det skete.

Publiceret: 29. Januar 2018 07:57

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Grenaa Bladet

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt