170 elever fra Vivlid Gymnastik. og Idrtæsefterskole var med i 2017-udgaven af Rougsøløbet. Det var dog ikke helt nok til at bringe antallet af deltagere op på et tilfredsstillende niveau.
170 elever fra Vivlid Gymnastik. og Idrtæsefterskole var med i 2017-udgaven af Rougsøløbet. Det var dog ikke helt nok til at bringe antallet af deltagere op på et tilfredsstillende niveau.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Motion: Rougsøløbet lukker og slukker

Da den 15. version af Rougsøløbet for tre uger siden blev afviklet med start og mål på Nørager Stadion, blev det desværre også det sidste. Deltagerantallet har været vigende de senere år, og derfor har arrangementsgruppen bag løbet besluttet, at løbet nedlægges.

Det hele startede i 2003, hvor daværende Rougsø Kommune sammen med Vivild Idrætsforening og Nørager Boldklub blev enige om at arrangere et motionsløb alene for løbets skyld - og ikke som for mange andre løb med henblik på at give overskud til foreningerne.

Efterfølgende er kommunen trådt ud af samarbejdet, som i mellemtiden også er blevet udvidet med deltagelse af Auning Idrætsforening, Ørsted Idrætsforening og Allingåbro Idrætsforening.

300 da der var flest

Der blev etableret ruter af forskellig længde, så der var mulighed både for egentlig løb og for hyggelige gåture, gerne i selskab med familie eller andre. Deltagerantallet var, da det var på sit højeste, i nærheden af 300, men er de senere år støt faldet.

I år gennemførte 235. Heraf var der cirka 170 elever fra VGI - Vivild Gymnastik- og Idrætsefterskole - som til stor glæde for arrangørerne har stillet hold alle årene.

Sponsorater fra fødevarebutikker og pengeinstitutter i området har bevirket, at gebyr for deltagelse i løbet har kunnet holdes på et meget lavt niveau, så dette ikke skulle være en hindring for deltagelse.

Ejvind Nielsen, der repræsenterer Nørager Boldklub i arrangementsgruppen, fortæller, at der er et stort arbejde forbundet med et sådant løb.

Det sociale samvær efter Rougsøløbet var en stor del af arrangementet, men til sidst var der ikke nok.
Det sociale samvær efter Rougsøløbet var en stor del af arrangementet, men til sidst var der ikke nok.

Ikke helt unge hjælpere

Der skal mange hjælpere til, både med opstilling henholdsvis nedtagning af faciliteter med videre, trafikvejledning på ruterne, indskrivning, tidtagning og andre opgaver.

Mange af hjælperne er ikke helt unge mere, og det er en udfordring at få tilstrækkeligt antal hjælpere.

Ud over efterskolens hold var der i år cirka 70 deltagere.

Hvis tendensen fortsætter, ville der have været endnu færre de kommende år.

Tak til alle

Ejvind Nielsen oplyser i pressemeddelelsen, at det er med vemod, arrangementsgruppen nu har besluttet at nedlægge løbet.

Samtidig udtrykker han gruppens store tak til alle sponsorer, hjælpere og andre, der i tidens løb har medvirket til, at klubberne kunne have et godt løbsarrangement i området.jbe

Publiceret: 02. Oktober 2017 14:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Grenaa

ANNONCER
Se flere