Lørdag 13. maj åbner sæsonen på Ring Djursland med Danish Endurance Championship, og der er lagt op til tæt race. Foto: Morten Alstrup
Lørdag 13. maj åbner sæsonen på Ring Djursland med Danish Endurance Championship, og der er lagt op til tæt race. Foto: Morten Alstrup
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Motor: Dansk Le Mans-serie starter på Ring Djursland

Danish Endurance Championship skyder sæsonen igen 13. maj med løb på Ring Djursland i Pederstrup

Udholdenhed var i sin tid en hjørnesten i motorsportens ungdom. Og det er det stadig.

Men hvor det for 80 og 90 år siden i sig selv var en prøvelse bare at få mekanikken til at holde og komme i mål, er det i dag nærmest blevet en selvfølgelighed. Nu gælder det om at komme hurtigst muligt i mål. Også selv om løbet går over fire timer.

Og det er netop over fire timer, at løbet går, når Danish Endurance Championship lørdag 13. maj indleder sin sæson på Ring Djursland.

Så skal der kæmpes på både udholdenhed og hastighed. Men også på teamwork.

Den bakkede racerbane på Djursland sørger for at give kørerne masser af udfordringer, men der vil også blive stillet store krav til mekanikerne i de forskellige team.

Skrappere krav

Disse krav er i år større end nogensinde før. Hen over vinteren har reglementet for Danish Endurance Championship fået den helt store overhaling.

De tidligere krav om minimumsvarighed for et tankstop er blevet skrottet til fordel for en ny bestemmelse, hvor det bedste og hurtigste pitmandskab får en endnu større chance for at sikre deres mandskab sejren.

Det gælder nu kort og godt om at tanke så hurtigt som muligt. At skifte dæk i samme takt og så ellers få racerbilen tilbage på racerbanen. For det er her, hvor der kæmpes om placeringerne, og hvor der skal køres flest mulige omgange.

En ændret klasseinddeling og forskellige tankstørrelser for de forskellige biler skal også medvirke til, at årets mesterskab bliver mere jævnbyrdigt.

De rene prototyper som Jan Lylloffs Peugeot Spider og Nicolaj Spiegelhauers Ginettta kommer således til at køre i en helt ny klasse – præcis som ved Le Mans – når årets første løb skydes i gang på Ring Djursland, mens Holmgaard Racing med deres kraftigt modificerede Seat går efter at genvinde sidste års mesterskabstitel.

Publiceret: 12. Maj 2017 19:22

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Grenaa

ANNONCER
Se flere
ERROR: Macro disqus is missing!