Uddannelse:

Går du med drømmen om at blive bager?

Østjylland mangler bagertalenter. Derfor spiller Viden Djurs og Dansk Supermarked nu ud med konkret tilbud

Af
Af Lars Norman Thomsen

“Hvad vil du være, når du bliver stor? Kagekoge, kagemand eller bager?”

Tjah ... det hæderkronede bagererhverv er faktisk ikke længere i høj kurs hos unge mennesker.

Måske fordi de mindre byer ikke længere har bagermestre og bagerier, der står klar med en læreplads i samme omfang, som det var sædvane for bare 10-20 år siden.

Men Østjylland længes lige nu efter unge, der vil slå et slag i bolledejen i bogstaveligste forstand.

Det vil Dansk Supermarked og Viden Djurs hjælpe med til i forening.

“Vi har i øjeblikket cirka 50 bager- og konditorlærlinge i Østjylland fordelt på forskellige trin i uddannelsen, og det er alt for få,” siger Jon Skålerud, HR Senior Manager i Dansk Supermarked.

“Vi har brug for flere unge, der vil være bagere, og derfor hilser vi med stor tilfredshed, at Viden Djurs har påtaget sig ansvaret for at uddanne flere bagere til Østjylland.”

Løn undervejs

“Viden Djurs tilbyder unge at gå i gang med grundforløbet til uddannelsen som bager allerede fra 7. august 2017,” fortæller studievejleder Trine Haugaard, Viden Djurs.

Vordende bagere skal tage grundforløbet fra Viden Djurs-basen i Grenaa. “Grundforløbet tager som udgangspunkt 20 uger. Det dobbelte, hvis du kommer direkte fra 10. klasse,” forklarer Claus Møller Jacobsen, afdelingsleder på Erhvervsuddannelse (EUD) værksted hos Viden Djurs.

“Vi er parate til at give seriøse unge med ambitioner løn undervejs, en læreplads fra start, og så får de en indgang til en jobsikker fremtid,” siger HR Senior Manager Jon Skålerud.

Ja, kære mangen et ungt menneske, du læste rigtigt. Lønniveauet ligger i omegnen af 12-13.000 månedlige kroner, når du som ung starter på uddannelsen.

Klar til uddannelsesaftale

Uddannelsen som såkaldt BAGVÆRKER, der er en spritny fagbetegnelse, tager tre år, mens den fulde uddannelse som BAGER sammenlagt tager fire år og seks måneder alt inklusive.

“Vi inviterer alle unge, der vil gå bagervejen til en samtale, og fornemmer vi, at de mener det seriøst og har den rigtige indstilling, er vi klar til at lave en uddannelsesaftale med dem for grundforløbet på Viden Djurs og hovedforløbet i Dansk Supermarked hos en af vores bagermestre,” lover Jon Skålerud.


Erhvervslivets behov

“Hos Viden Djurs har vi altid haft et stærkt ønske om at afdække erhvervslivets behov og forsøge at motivere unge til at uddanne sig inden for de fag, hvor efterspørgslen efter unge mennesker til uddannelsespladser er langt større end udbuddet lige nu og her,” siger Claus Møller Jacobsen.

  • Viden Djurs (Detaildivisionen) og Dansk Supermarked samarbejder i forvejen tæt på andre fronter: Uddannelse af salgselever og EUD Business
  • Claus Møller Jacobsen og Trine Haugaard opfordrer unge mennesker på Djursland og i den øvrige del af Østjylland til at kontakte Viden Djurs for at få yderligere oplysninger.

Publiceret 10 May 2017 15:56

Grenaa Bladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Grenaa Bladet
SENESTE TV