Seriefodbold - Jyllandsserien:

En dejlig lørdag på HSM Arena

FC Djursland hentede forårets sejr nummer to, da divisionsreserverne fra Thisted FC blev sendt hjem med et nederlag på 2-0

Af
Af Lars Norman Thomsen

"Vi vinder fortjent og spiller en god kamp, hvor vi er styrende. Den sejr trængte vi alle til," siger en glad FC Djursland cheftræner Aroldo Strack efter lørdagens 2-0 sejr over bundholdet Thisted FC.
Thisted FC er divisionsreserver til klubbens tophold i 2. division, som er godt på vej til at rykke op i 1. division, Nordic Bet Ligaen.
Med hos Thisted var den spillende træner Mickey Berg Kristiansen, der har en lang karriere som målfarlig angriber i både 1. og 2. division bag sig.
FC Djursland måtte til lørdagens opgør undvære de skadede Jesper Sørensen og Malthe Engelund, mens unge Frederik Laursen og veteranen Joachim Gotfred var forhindret af personlige årsager.
Mathias Severinsen var heller ikke med denne gang.
Med igen var Lucas 'Guga' Dambros da Silva og Christian Fløjborg, der begge gik direkte ind i startopstillingen, som så således ud i 3:4:3-format:
Guilherme Lorenzi Schelski -  Emil Bjerre Busk, Felipe Soares og anfører Rasmus Brasch - Søren Koch Østergaard, Brian Johansen, Kristian Kaagh og  Christian Fløjborg -  Lucas 'Guga' Dambros da Silva, Allex Titton og Janus Tranæs Didriksen.
På bænken: Simon Skottrup Andersen, Jacob Munk Christensen og Mauricio Held.
Alle tre på bænken kom i kamp. Jacob Munk Christensen dog kun i kort tid, da han på et tidspunkt undervejs måtte afløse Felipe Soares i fem minutter.
"Felipe fik det pludselig dårligt og måtte ud, men han vendte dog hurtigt tilbage," siger Aroldo Strack.

En scoring i hver halvleg

FC Djursland bragte sig foran efter 26 minutters spil, da Kristian Kaagh scorede på hovedstød efter hjørnespark.
Efter pausen slog hurtige Lucas 'Guga' Dambros da Silva sejren fast fem minutter før tid.
"Vi spillede os frem til pænt med chancer i løbet af kampen, og jeg er meget tilfreds med, at vi for anden kamp i træk leverer en godkendt indsats over hele linjen. Denne gang bliver vi heldigvis belønnet med en sejr," siger Aroldo Strack.
FC Djursland har i de tidligere kampe haft svært ved at matche modstanderne fysisk, men det var ikke tilfældet i lørdagens kamp.
"Vi mødte et hold, som vi var jævnbyrdige med rent fysisk, og det var en hovedårsag til, at vi kunne vinde," vurderer cheftræneren.
Han glædede sig også over, at hans mandskab for blot anden gang i foråret formåede at holde målet rent. Sidste gang det skete var mod netop Thisted FC.
"Thisted formåede ikke at spille sig frem til ret meget, fordi vi spillede med stor disciplin og påpasselighed."
 

Stærk Brian Johansen og outstanding Koch

Flere spillere udmærkede sig på fornem vis, ifølge Aroldo Strack.
Det gjaldt for eksempel de rutinerede Brian Johansen og Kristian Kaagh på den central midtbane.
"De var meget stærke og fyldte noget, og jeg vil gerne rose Brian for at spille godt begge veje. Brian vandt en masse nærkampe og var meget disciplineret i sine tilbageløb."
Unge Søren Koch Østergaard på højrekanten gjorde det også godt.
"Han var vel vores bedste mand i kampen. Enorm løbevilje begge veje, og så bliver Søren dygtigere og dygtigere til at slå indlæg. Han skal dog arbejde med at blive bedre til at afslutte," siger Aroldo Strack.
Cheftræneren har også et godt øje til unge Janus Tranæs Didriksen, der vokser for hver kamp og mere og mere ligner en spiller, som Aroldo Strack kan skrive fast på holdkortet blandt de 11 startende.
"Der var mange ting at glæde sig over, og nu kigger vi fremad mod de kommende opgaver. Det handler om at fortsætte i samme spor, og hver gang levere en indsats, som vi kan være bekendt."
Lørdag gælder det Viby, ubesejret tophold i Jyllandsserien-1. En på papiret meget stærk og kompetent modstander, der har sat kursen mod oprykning til Danmarksserien.
"Det bliver svært i Viby, men hvis nogen kan slå dem, så er det os," lyder det optimistisk fra Aroldo Strack.

Publiceret 13 May 2017 20:01

Grenaa Bladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Grenaa Bladet
SENESTE TV