Kirke:

Og så er der varm mad bagefter

Familiegudstjenesterne på Mols og Helgenæs har travle børnefamilier taget til sig - især efter, at de blev flyttet til onsdag og der vankede mad bagefter

Af
Af Lars Norman Thomsen

I en længere årrække blev der i vinterhalvåret på skift mellem kirkerne på Mols og Helgenæs holdt familiegudstjeneste søndag eftermiddag cirka en gang om måneden.
Men det viste sig, at tidspunktet efterhånden ikke passede børnefamilier særligt godt.
Så de sidste 6 år har man i stedet valgt at holde familiegudstjeneste onsdag klokken 17, og efter gudstjenesten invitere de deltagende familier på et let måltid mad til en særdeles overkommelig pris – 40 kr. for voksne og gratis for børn.
Idéen er den, at den travle børnefamilie kan gå i kirke og bagefter slippe for selv at lave mad, sådan at man er hjemme igen på det tidspunkt, hvor man ellers ville være færdige med at spise og rydde op.
“Børnefamilierne på Mols og Helgenæs har taget konceptet til sig, sådan at der altid er rigtig god tilslutning til gudstjenesterne, der holdes på skift i områdets kirker.,” fortæller sognepræst Jan Schmidt.

Sidste inden sommerferien

Den sidste familiegudstjeneste på denne side af sommerferien holdes onsdag 17. maj klokken 17 i Helgenæs kirke. Som altid medvirker kirkernes spire- og juniorkor under ledelse af organist Judith Völker.
“Selvom det nu er blevet lyst om aftenen og forhåbentligt godt vejr, håber vi, og vi er menighedsråd, organist og præst, at mange også denne dag har lyst til at være med,” siger Jan Schmidt.
Efter gudstjenesten inviteres til fællesspisning i Helgenæs Forsamlingshus.

Publiceret 17 May 2017 05:00

Grenaa Bladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Grenaa Bladet
SENESTE TV