Faglighed - skolechef:

Vi har at gøre med et øjebliksbillede

Skolechef Per Viggo Larsen har dog sagt ja til ministerens tilbud

Af
Af Lars Norman Thomsen

Formand for FI-udvalget (Udvalget for Familie og Institutioner) Per Zeidler (I) kalder regeringens tilbud om at kaste millioner efter 120 folkeskoler med en forventning om, at det løfter afgangseleverne fagligt for “ren symbolpolitik.”

Det på trods af, at han og undervisningsminister Merete Riisager betaler kontingent til samme parti, Liberal Alliance.

“Jeg er helt sikker på, at det ikke er et forslag, der er sået i Liberal Alliances baghave, men når man kommer med i en regering, er man selvfølgelig tvunget til at indgå nødvendige kompromisser,” siger Per Zeidler.

“Når jeg kalder det ren symbolpolitik, skyldes det udelukkende, at man på et meget løst grundlag har udpeget en række skoler. Gjorde man det samme om et år, ville det være andre skoler, der kom op fra bunken, og det er alt for tilfældigt.”

Et øjebliksbillede

Skolechef Per Viggo Larsen, Syddjurs Kommune, er enig med sin politisk foresatte i, at udvælgelsen af Marienhoffskolen og Kolind Centralskole og de øvrige skoler ikke bygger på et større statistisk materiale.

“Det er vigtigt at sige til lærere, forældre og elever, at der udelukkende er tale om et øjebliksbillede, ikke en sandhed.
Det nuværende billede kan se helt anderledes ud, hvis man gentager øvelsen i 2017. Så stor er usikkerheden i det, “ siger Per Viggo Larsen.

Har sagt ja

Syddjurs Kommune har dog sagt ja til at deltage i undervisningsministerens forsøg på at motivere skolerne til at løfte fagligheden hos afgangseleverne, fordi man med skolechefens ord “ikke vil sige nej til at få del i de erfaringer og den viden”, som han forventer kommer ud af det.

Selvfølgelig heller ikke de millioner, som kan blive Marienhoffskolen og Kolind Centralskole til del, hvis de formår at leve op til de krav om løft i fagligheden ved de kommende 9. årganges afgangseksamener.

“Vi har sagt ja til at være med, og herefter er det Undervisningsministeriet, der har bolden,” siger Per Viggo Larsen.

Publiceret 18 May 2017 18:15

Grenaa Bladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Grenaa Bladet
SENESTE TV