Studietur:

Totredjedele af byrådet besøger Amsterdam

15 byrødder og fem embedsmænd med borgmester Claus Wistoft (V) i spidsen på todages inspirationstur til Hollands største by

Af
Af Lars Norman Thomsen

15 byrødder og 5 medarbejdere fra Syddjurs Kommune er rejst til Amsterdam i to dage på studietur.
En konsekvens af, at et flertal i byrådet sidste år besluttede, at der i 2017 skulle afvikles en studietur til Amsterdam samt gives mulighed for at deltage på folkemødet på Bornholm. 
Målet med besøget i Hollands hovedstad er at blive inspireret inden for planlægning, mobilitet, uddannelse, ungdomsbeskæftigelse, bæredygtighed og meget mere.
På turen er der blandt andet møde med Amsterdams byplanlæggere på rådhuset, fremvisning af et nyt kombineret erhvervs- og boligområde, besøg på et medborgerhus og en demenslandsby.
Turens program tilgodeser tre spor, hvor et er fælles for alle deltagere og to er enkeltspor, der kan vælges imellem afhængig af interesseområde.

  • Spor 1 – fælles: Branding med en turismevinkel –samt møde med politikere vedrørende beskæftigelse, uddannelse, integration og national/regional planlægning 
  • Spor 2a: Teknisk spor - Mobilitet, byomdannelse, arkitektur, nye havneområder og bæredygtighed 
  • Spor 2b: Velfærdsspor – ældreområde (Demenslandsbyen i Amsterdam), samling af uddannelser i store enheder og kultur/medborgerskab
Da byrådet nikkede ja til at bruge penge på studietur og folkemøde, var enkelte røster lige oppe at markere, men alle tilsluttede sig enstemmigt anbefalingen fra Økonomiudvalget.

Publiceret 18 May 2017 10:10

Grenaa Bladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Grenaa Bladet
SENESTE TV