Christian er udlært elektriker med interesse for højspænding

Der er mange processer, der skal gennemgås og overholdes, når man arbejder med højspændingskabler.

GRENAA: Christian Richardy er udlært elektriker 30. juni 2017 hos EL:CON i Grenaa, hvor han i sin læretid har udført varierende installationer både inden for industri og nybyggeri.
Han har desuden netop prøvet kræfter i en måneds rotation hos kollegaerne i Trafik og infrastrukturafdelingen i Aarhus - og hér var opgaverne centreret om højspænding.
- Jeg tænkte, at jeg da lige måtte afprøve muligheden for rotation i EL:CONs Lærlingeprogram, inden jeg blev udlært. Det har været en krævende måned, men den har også været spændende og inspirerende i forhold til mine interesser inden for installation og højspænding. Der er vildt mange processer, der skal gennemgås og overholdes, når man arbejder med højspændingskabler. F.eks. fik jeg at vide, at mufferne skal samles så omhyggeligt, at de kan holde i 20 år, fortæller den nybagte elektrikersvend.
Han er oprindeligt butiksuddannet - i en radio/tv-forretning, men fandt efter et par år i butik uddannelsen til elektriker langt mere attraktiv.
- Jeg var så heldig at komme i voksenlære som elektriker her hos EL:CON, og lærlingetiden er fløjet afsted. Der er langt flere forskellige arbejdsoplevelser som elektriker i forhold til at stå i butik. Og så er der også mange muligheder for videreuddannelse, fortæller Christian.
- Jeg er glad for at fortsætte i EL:CON som elektriker, arbejdstiderne er gode, kollegaerne er dygtige, og jeg udfører varierende opgaver på forskellige projekter, og det er lige mig.
Svendeprøven gik rigtig godt for Christian. Han opnåede et 12-tal i den mundtlige del og 10 i den skriftlige.

Publiceret 27 June 2017 21:13

SENESTE TV