Heine slipper ikke tangen trods farvel

Det blev til et uventet farvel til Nordisk Tang, men nu er Heine Max Olesen klar til nye udfordringer.

Af Søren Andersen
Grenaa: Det var ikke let for iværksætteren Heine Max Olesen at sige farvel og rydde skrivebordet en sidste gang, da han forlod det, han troede skulle være sit livsværk - Nordisk Tang. Han skulle lige sunde sig - som en bokser, der er blevet sendt til tælling af et uventet slag.
Men nu er han klar til nye udfordringer - og er glad til ikke helt at have sluppet tangen, selv om en konkurrenceklausul i en periode sætter begrænsninger for hans virke.
“Der var ikke nogen vej uden om, at vores veje skulle skilles. Desværre.”
Avisen møder Heine på hjemmebane. I restaurantdelen af FriskFisken på Grenaa Havn, som han selv etablerede til overraskelse for mange. Først var Grenaa-drengen Heine Max Olesen kendt som den kække spilopfyr, som nogle gange trådte over stregen - også på fodboldbanerne, hvor han havde talentet til at nå mere, end han gjorde.
Så blev han fiskehandler i FriskFisken på Grenaa Havn, som han forlod for at kaste sig over et tangeventyr i virksomheden Nordisk Tang, som bare voksede og voksede. Den ene dag optrådte han scenevant på tv i “Go' Morgen Danmark” og viste, hvordan man får lækker mad ud af tang i alle afskygninger - og den næste dag stod han frem som medforfatter af en kogebog lavet ud fra samme tema. Og højdepunktet var åbning af butik i Berlin.

Uenige om strategi

Men for et par måneder siden var det slut. På managementsprog hedder årsagen “uenighed om strategien”. Der var tilført kapital og sket ændringer i ejerkredsen.
“Jeg er god til at udvikle og få ideer. Og få dem ført ud over kanten. Det med administration og papirarbejde er ikke mig, og da dagligevarebranchens specialbutikker fik en svær start på 2017, gjorde det pludselig ondt på os og produkterne. Det begyndte så desværre også at smitte af på os i dagligdagen - og jeg skulle videre,” siger Heine.
Videre betyder, at han nu har etableret virksomheden “Snack'D” - i et tæt samarbejde med den Herning-baserede virksomhed Cavi-Art, der har fået succes med at fremstille kaviarlignende pynt af tang.
“Her vil jeg starte med at udvikle sunde og unikke snacks - og måske hen ad vejen også tang-chips. Organisationen er på plads i Herning, så jeg ikke skal bruge tid på det, jeg ikke er så god til, men udelukkende at få ideer og produktudvikle. Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang, selv om det bliver til mange kilometer på landevejen, men nu er der heldigvis kommet meget mere motorvej til på strækningen til Herning,” siger Heine.
Næste år til påske vil man på Djursland få endnu et synligt bevis på hans idérigdom. I en bygning ved siden af værtshuset “Værsgo” i Fjellerup, åbner Heine sammen med vennerne Nikolaj Lunding og Mads Nielsen spisestedet “Velbekomme”.
“Det bliver med en saml-selv menu med gode produkter. Igen skal det være sundt og lækkert. Den daglige drift vil jeg ikke blande mig i, men jeg har været med til at sammensætte et menukort med min barndomsven Allan Thallaug, der driver restauranter i Aarhus.
“Jeg har fået masser af jobtilbud om at sælge juice, tøj, øl og ost, men jeg er iværksætter - og slet ikke færdig med tang.”

Publiceret 25 July 2017 00:00

Grenaa Bladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Grenaa Bladet
SENESTE TV