Røde Kors:

Flygtninge leder efter frivillige venner i Grenaa

Hver gang en flygtning kommer til Grenaa, skal der stå en frivillig klar til at være ven og guide ind i det danske samfund. Det mener Røde Kors, som lige nu søger 30 frivillige, der vil hjælpe flygtninge med at træne dansk og lære lokalmiljøet at kende.
61-årige Lise Sørensen fra Grenaa er selv venner med to syriske familier.
”Jeg tror, at det er vigtigt, at de lærer af danske familier, hvordan man klarer sig i Danmark. Det er altså svært at lære i skolen,” forklarer hun.
Lise og hendes mand har haft familierne med på ture i lokalområdet, de har været på loppemarked, og for nyligt introducerede hun den ene familie til havet.
”Deres 7-årige dreng Assem havde aldrig haft fødderne i havet før. Det var altså lidt sjovt, da han pludselig stod med benene i vandet,” griner Lise.
Udover at vise familierne nye ting har Lise snakket meget med dem for at udvikle deres sprog.
”Jeg tror da, at det har gjort tingene meget nemmere for dem,” forklarer hun.

Familier og enkeltpersoner søges

Som frivillig bliver man matchet med enten en enkelt flygtning eller en flygtningefamilie, som skal bo i Grenaa. Det er op til de enkelte vennepar, hvad man laver og hvor ofte man ses, men Røde Kors anbefaler, at man afsætter tid til at ses regelmæssigt.
Man kan både melde sig som familie og enkeltperson, og Røde Kors søger både yngre og ældre frivillige. Flygtningene er primært fra Syrien og Eritrea – der er en del familier, som søger frivillige venner, men også yngre flygtninge.
For Lise Sørensen har venskabet med familierne givet mange positive oplevelser.
”Du får en hel masse igen, det er jo en tillid af format. Men så er det jo også vigtigt, at man ikke svigter dem,” forklarer hun.
”De ser mig som en god ven og den familie, de har mistet. Jeg kan få dem til at slappe af, grine og glemme deres problemer.”
Alle interesserede inviteres til informationsmøde 29. august kl. 19 i Røde Kors' lokaler på Østerbrogade 18.

Publiceret 17 August 2017 10:30

Grenaa Bladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Grenaa Bladet
SENESTE TV