Debat:

Dygtige sygeplejersker gør mig tryg, men jeg undrer mig også

Af Eigil Holm Nielsen (SF), Regionsrådskandidat i Syddjurs:

“Forleden kom der en meddelelse fra regeringen om, at man for fremtiden skulle kunne blive færdigbehandlet i kommunerne med bistand fra hjemmesygeplejersker, som en forlængelse af et sygehusophold. Men det er jo allerede noget der fungerer i virkeligheden til stor glæde for de patienter, der er landtidsindlagt på sygehuset, men er i en helbredstilstand, så at de kan blive færdigbehandlet i hjemmet.

Jeg er en af de heldige, der nyder godt af denne ordning. Efter 3 ugers hospitalsophold fik jeg muligheden for at kunne blive færdigbehandlet hjemme. Hjemmesygeplejen i Syddjurs sagde ja til, at jeg kunne komme hjem og få antibiotika i årene 4 gange i døgnet.

Samarbejdet mellem kommunerne og Region Midt er aftalt via en sundhedsaftale og giver nogle gode rammer for denne behandlingsform.

Hjemmesygeplejerskerne er nogle behagelige, dygtige og serviceparate personer, men med alle de opgaver, de skal løse overfor kommunens borgere, så vil det være skiftende personer, der dukker op i ens hjem, både kommuneansatte og vikarer, men alle kompetente fagpersoner.

Jeg er meget taknemmelig for ordningen og samarbejdet med sygeplejerskerne.

Det er ofte er umuligt for sygeplejersken at komme til den aftalte tid. I nat måtte jeg vente fra kl. 24,00 til lidt i 01,00 før jeg kunne få dagens sidste behandling. Her kunne man lære noget af de mange pakke- og postfirmaers informationssystem med at sende en sms til folk om, hvornår man ville komme. I det mindste kunne man sende en sms, når man var mere end ½ time forsinket for at give folk den sikkerhed, at de ikke var glemt. Når hjemmesygeplejersken er på besøg hos mig, så er der ofte opringninger fra andre patienter, der er urolige over, at sygeplejersken ikke er kommet til den aftalte tid.

En anden ting, der undrer mig er det store antal vikarer fra vikarbureauer, der bliver anvendt. Det er jo en dyrere løsning end at have fastansatte sygeplejersker, og det burde være en hovedopgave for kommunen at arbejde for at have faste stillinger i stedet for løsarbejdere.”

Publiceret 24 August 2017 12:47

Grenaa Bladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Grenaa Bladet
SENESTE TV