Styrketræning i naturen:

Udendørs fitnessmiljøer indvies i Rønde

Rønde har fået to udendørs fitnessmiljøer, som indvies tirsdag 29. august

Af
Af Lars Norman Thomsen

Fitnessmiljøet i Rønde Bypark har været i brug i godt et år, men indvielsen blev skudt til den endelige godkendelse på det senest opførte fitnessmiljø ved Jagtslottet var i hus.

Godkendelsen er nu kommet, og derfor inviterer Rønde Distriktsråd alle interesserede til indvielse tirsdag 29. august klokken 19.

To forskellige miljøer

Fitnessmiljøet i Rønde Bypark er et traditionelt fitnessmiljø, mens fitnessmiljøet ved Jagtslottet er lavet af naturens materialer.
Området i Byparken er lånt af Syddjurs Kommune, mens området ved Jagtslottet er lejet af Naturstyrelsen.
Lejemålet varer i ti år, hvilket er den tid, man regner med, at materialerne holder.

En streg i regningen

Fitnessmiljøerne er blevet til på baggrund af en henvendelse fra nogle Rønde-borgere, der syntes, der burde være sådan et miljø, da der er så mange unge mennesker i byen. Det ville måske samtidig kunne inspirerer byens andre borgere til at dyrke fitness i det fri.

For fem år siden gik Rønde Distriktsråd så i gang, fortæller formand for Rønde Distriktsråd, Carsten Skivild.

“Efter et år havde vi fået bevilliget pengene hos LAG Djursland, men lige som vi stod og skulle i gang med projektet, meddelte Ministeriet, som LAG Djursland fik sine penge fra, at de lukkede for kassen. De kunne ikke sige noget om der engang kom nye midler. Det var en streg i regningen. Jeg gik derfor personligt i gang med at kontakte forskellige private virksomheder i Rønde for at få kapital - samtidig med, at jeg kontaktede de ni skoler, der er her i byen,” fortæller Carsten Skivild.

Alle ni skoler sagde ja til at sponsorere et beløb. Skivild fik også tilsagn fra lokale firmaer som Jesper Schmidts Haveservice, AMB profiler, Meny, Otto Sørensen, Rønde Sparekasse, PR electronics, John Fast, STARK samt Lions Club og Syddjurs Kommune.

TRIF?Fitness viser vejen

Når snoren er klippet sendes gangholdet af sted mod fitnessmiljøet ved Jagtslottet.

De skal gå ad Hestehavevej og Kaløvej til kolonihaverne ved Kalø.

Herefter fortsættes der videre til Jagtslottet og fitnessmiljøet, der ligger lige ved siden af med en yderst smuk udsigt ned til Ringelmoseskoven.

Et hold fra TRIF Fitness vil vise, hvordan man bruger redskaberne i Rønde Bypark.

Efterfølgende løber løbere fra Puls 8410 den samme tur på cirka 2 kilometer op til fitnessmiljøet ved Jagtslottet, hvor TRIF Fitness vil demonstrere, hvordan disse redskaber skal benyttes korrekt og med effekt.

Publiceret 24 August 2017 15:30

Grenaa Bladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Grenaa Bladet
SENESTE TV