Generalforsamling:

FC Djursland skifter ud i bestyrelsen

To Viden Djurs folk siger farvel til bestyrelsesarbejdet efter kun et år

Af
Af Lars Norman Thomsen

Når FC Djursland A/S afholder sin årlige generalforsamling 21. september, siger formand Søren Hoffman Hansen, til daglig innovationschef hos Viden Djurs med ansvar for bl.a. driften af Brazil Football College, farvel efter blot et år på posten.
Det samme gør bestyrelsesmedlem Ole Svit, direktør hos Viden Djurs.

De to Viden Djurs folk blev valgt ind i bestyrelsen for et år siden som repræsentanter for den afgørende moderklub i fodboldoverbygningen, Grenaa IF, der alene udpeger den til enhver tid siddende formand, fordi fodboldoverbygningen spiller på Grenaa IF's DBU-licens.
De øvrige klubber, der er tilbage i samarbejdet, er AC Norddjurs og Østdjurs 91.

Begge Viden Djurs folk understreger, at de ikke trækker stikket, fordi de er utilfredse eller ikke tror på FC Djursland.

“Når vi sagde ja til at være med i bestyrelsen, var det vores daglige interesse og engagement i driften af Brazil Football College og koblingen til FC Djursland, som vi kunne se en mulighed for at udvikle yderligere,” siger Søren Hoffmann Hansen.

“Vi har imidlertid måttet erkende, at FC Djursland primært handler om førsteholdet i Jyllandsserien og tilstanden her. Vores interesse er mere talentudviklingen lokalt, fordi det er den, som skal være med til at sikre Brazil Football College' eksistens.”

Derfor vil Ole Svit og han nu koncentrere kræfterne om driften af Brazil Football College - både de nuværende studerende og de kommende.

Skal spille kampe sammen

“Vi skal fremover blive bedre til at sikre, at vores unge på Brazil Football College får mulighed for at spille kampe på samme hold i weekenderne,” siger Ole Svit.

“Det er ikke særligt motiverende i længden at træne sammen fire gange i ugen for så ikke at kunne være sikker på, at der venter en kamp i weekenden.”

Ole Svit siger, at det er et kritikpunkt fra flere af de nuværende elever på Brazil Football College.

“Vi er godt klar over, at vi ikke kan få alle vores unge med på FC Djurslands bedste hold, men vi skal i de mindste kunne love vores unge, at de kan spille kampe kontinuerligt, og det kan vi ikke i dag, som tingene fungerer.”

Viden Djurs direktøren bemærker, at der næsten ingen ungdomshold er i U17- og U19-rækkerne på Djursland nutildags.

“Det er en meget kedelig udvikling, og derfor bliver vores store opgave at gøre de unge meget tydeligere opmærksomme på, at Brazil Football College er en mulighed, hvis du vil kombinere fodboldtræning og studentereksamen på en seriøs måde”.

“Vi skal formå at gøre Brazil Football College langt mere kendt hos unge mennesker i 14-15 års alderen ude i klubberne, og det er der, vi kommer til bruge krudtet.”

Brazil Football College har allerede deres egen fodboldklub, der er dannet på foreningsvilkår.

Om det bliver den, der bliver centrum for fremtidens spillere hos Brazil Football College, vil de to snart forhenværende bestyrelsesmedlemmer ikke lægge sig fast på.

“Muligheden eksisterer, men hvordan vi lige tænker det, overvejer vi et stykke tid endnu,” siger Søren Hoffman Hansen.

  • FC Djursland A/S er etableret i 2009 som selskabet bag eliteoverbygningen af fem fodboldklubber fra Djursland
  • I dag består eliteoverbygningen af følgende klubber:
    Grenaa IF, Østdjurs 91 og AC Norddjurs
  • Klubberne arbejder sammen om førsteholdet i Jyllandsserien og et U19 hold

Publiceret 31 August 2017 14:45

SENESTE TV