Pindstrup:

Tak brugsuddeler for 34 år og 7 måneder

Svend Aage Hansen har takket af i Dagli’Brugsen i Pindstrup efter et langt arbejdsliv i en foranderlig dagligvarebranche

Af
Af Lars Norman Thomsen

Selv om han har vidst det længe, at det lakkede mod enden og havde det godt med det, fik brugsuddeler Svend Aage Hansen, 65, alligevel vand i næsen, da han lørdag holdt afskedsreception i Landbohjemmet i Pindstrup.

Dagen forinden havde han afleveret nøglerne til Dagli'Brugsen til sin efterfølger Michael Nielsen, der kommer fra en chefstilling i den Coop-ejede LokalBrugs i Fjellerup.

“Jeg havde en arbejdsdag sammen med Michael, og det gik fint. Det var først, da jeg skulle aflevere nøglerne til ham, at det gik op for mig, at nu var det uigenkaldeligt slut,” siger Svend Aage Hansen.

“Jeg har været særdeles glad for at være brugsuddeler i Pindstrup, hvor jeg har lært at en masse mennesker at kende, og jeg holder af dem og byen. Derfor er det selvfølgelig også vemodigt at skulle stoppe.”

34 år og syv måneder blev det til for den nu forhenværende brugsuddeler i en branche, der slet ikke er til at kende for den unge og ambitiøse brugsmand som startede 1. februar 1983 i Pindstrup.

“Hele rækken af discountbutikker var ikke kommet frem den gang, og jeg skulle egentlig kun tænke på at tjene penge. Det var mere simpelt,” husker Svend Aage Hansen.

“I dag, hvor der er discountbutikker overalt på Djursland, også i nabobyerne Ryomgård og Auning, er det blevet meget sværere for en butik som Dagli'Brugsen Pindstrup.”

Svend Aage Hansen er også klar i spyttet på falderebet.

“Det er stort set umuligt at tjene penge i dag. Vi kan håbe på et stort rundt nul på bundlinjen, og så kan vi ellers afskrive lidt for at kunne have noget til fremtiden. En masse faste omkostninger låser dig, ellers er der kun lønnen tilbage at spare på. Netop derfor har jeg selv måttet tage lørdags- og søndagsvagter, fordi hver sparet lønkrone betyder alverden.”

Skal nok overleve

Trods den hårde konkurrence i dagligvarebranchen frygter Svend Aage Hansen ikke for Dagli'Brugsens fremtid.

“Jeg efterlader en opdateret butik til den nye uddeler, og så er borgerne i Pindstrup særdeles loyale. De vil have en dagligvarebutik i byen, så jeg frygter ikke for, at man bliver nødt til at dreje nøglen. Det bliver da hulens svært for Michael, men han er den rette til jobbet. Han har prøvet meget allerede og er født og opvokset i Pindstrup, folk kender ham, og det betyder alt.”

Glæder sig til otium

Svend Aage Hansen, der bor i Ryomgaard sammen med sin kone Aase, er, når dette læses, på rundtur i Canada. Sammen med tre kolleger skal han besøge og bese hypermoderne dagligvarebutikker på den anden side af Atlanten.

Canada kender Svend Aage Hansen særdeles godt. Han boede og arbejdede over there i seks år fra 1974 til 1980.

“Jeg glæder mig til det liv, der nu følger. Jeg kommer ikke til at kede mig, for jeg har fire voksne børn som nok skal holde mig i gang med forskellige små og store arbejdsopgaver,” smiler han.

Publiceret 06 September 2017 12:36

SENESTE TV