KV17 - debat Syddjurs:

Der er historisk lav arbejdsløshed i Syddjurs

Af Kristian Herget, byrådsmedlem for SF og medlem af Arbejdsmarkedsudvalget:

“Lige før sommerferien satte vi historisk rekord i Syddjurs med den laveste arbejdsløshed nogen sinde i kommunen.
Det skyldes flere ting. Først og fremmest går det rigtigt godt på arbejdsmarkedet, og det kan vi alle sammen glæde os over. Men det skyldes også, at der hver dag gøres en kæmpe indsats i kommunens Jobcenter for at forbedre og effektivisere sagsbehandlingen og for at øge kontakten til virksomhederne.
Det er blevet gjort muligt af en ny politik på området. Efter mange års uendelige nedskæringer, går vi nu i en anden retning og ansætte flere folk – og det sker blandt andet på initiativ af SF.
Samtidig har vi lavet lidt om på organisationen, så Jobcenteret og Ydelseskontoret kom til at ligge dør om dør. Det har betydet, at nye arbejdsløse med det samme kunne sendes fra ydelseskontoret over på Jobcenteret – og herfra ud i arbejde, praktik eller nyttejob.
I Arbejdsmarkedsudvalget glæder vi os over at se, at det virker – de nye ansatte kommunale medarbejdere giver luft til en hurtigere og bedre sagsbehandling, og det hjælper folk i arbejde. Der er kommet så mange i arbejde, at de nye medarbejdere tjener deres løn ind mange gange og samlet set har lagt over 50 mio. i kommunekassen i både 2016 og 2017.
Det er en ægte vindersag. Vi hjælper flere folk tilbage på arbejdsmarkedet. Hurtigere, mere korrekt sagsbehandling og bedre økonomi i kommunen.
Og samtidig endnu et bevis på at man ikke bare kan skære i antallet af offentligt ansatte – uden det får alvorlige konsekvenser.”

Publiceret 07 September 2017 09:10

Grenaa Bladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Grenaa Bladet
SENESTE TV