Koncert:

Trobadouren Knud drysser ud af sin enorme sangskat

Sebastian er tilbage på Fuglsøcentrets scene fredag aften med en samling sange, der er noget af det mest unikke, som er frembragt i dansk rockhistorie

Af
Af Lars Norman Thomsen

Sanger, guitarist, komponist, tekstforfatter og historiefortæller. Jo, Sebastian, der fylder 68 til december, har mange titler.

Fredag aften står han atter på Fuglsøcentrets scene, og godt man ikke er i denne enestående musikers værksted lige nu.
For hvordan skal man dog lave en sætplan, der når hele vejen rundt om den sangskat, som Sebastian er bagmand til siden gennembruddet i 1972 med hans første dansksprogede LP 'Den store flugt'. Sange som 'Når lyset bryder frem' og 'Hvis du tror du er noget' er siden gået hen og blevet evergreens i Superligaen.

De er slet ikke de eneste. Sebastians produktion er på et kunstnerisk niveau, som kun ganske få andre danske kunstnere i rockgenren kan måle sig med. De mange plader rummer mange milepæle. For eksempel tonsætningen af tekster af Bertolt Brecht på albummet 'Tiderne Skifter' fra 1979, '80'ernes Boheme' fra 1983 og senere de mange musicalproduktioner.

Sebastian eller Knud Torben Grabow Christensen, som er hans borgerlige danske navn, har været soundtrack til mangen en jævnaldrende danskers liv. Nye lyttere kan sagtens nå at hoppe med på vognen fredag aften.

Der er plads til 700 gæster på Fuglsøcentret, og der er fortsat billetter at få, oplyser direktør Peter Brinks.
Koncertstart klokken 20.

Publiceret 07 September 2017 21:45

SENESTE TV