Efterår:

Kom med på svampejagt i Ringelmose Skov

Naturtur Du skal ikke spise en rød fluesvamp, men hvad med rødmende fluesvamp? Selvom navnene minder om hinanden, er der stor forskel på dem - rødmende fluesvamp er nemlig spiselig.
Det og meget mere kan man blive klog på, hvis man tager med på svampejagt og gå på jagt efter den rødmende fluesvamp og andre spiselige svampe.
Efter Molslaboratoriets seneste succeser, udvider laboratoriet med to betalte ture, med begrænset antal pladser, ud over den årlige gratis tur. Billetter kan købes på museets hjemmeside.

Vær sikker på ingen gift

Det bliver kun mere populært at gå på jagt efter mad i naturen, især er mange blevet interesserede i svampejagt.
Lige nu er svampesæsonen for alvor i gang, men hvilke svampe kan du roligt plukke, og hvilke skal du lade blive i skovbunden?
Det kan du lære, når Molslaboratoriets kyndige naturvejleder, Marianne Graversen, øser ud af sin viden om såvel giftige som spiselige svampe. Så er alle sikre på at tage hjem med kurven fuld af oplevelser og ingen giftige svampe.
Molslaboratoriet arrangerer i år tre svampejagter: De to første er med betaling, men så garanteres det også, at du ikke skal dele oplevelsen med 150 andre. Her kan du vælge mellem den 'klassiske' weekendudflugt og en hverdagstur efter arbejdstid.
Den første svampejagt løber af stablen lørdag 16. september klokken 10-13. Det er en tur på tre kilometer på Molslaboratoriet. Naturvejleder Marianne Graversen fortæller i en pressemeddelelse, at der vil være stor mulighed for at finde spiselig rørhat, stor kæmpeparasolhat og mønje-vokshat.
Har du ikke mulighed for at komme lørdag formiddag, guider Marianne Graversen en svampejagt igen tirsdag 19. september klokken 17-19. Det er en tur på cirka tre kilometer i Ringelmose Skov. Denne dag vil der være stor mulighed for at finde trompetsvamp, almindelig østershat og porcelænshat eller rødmende fluesvamp.
Medbring varmt tøj, godt fodtøj, en svampekurv og en lille kniv.jbe

Publiceret 13 September 2017 15:30

SENESTE TV