KV17 - onsdag:

Mød SFs formand Pia Olsen Dyhr og de lokale kandidater

Diskuter fremtidens børn- og ungepolitik i Syddjurs på Kulturhotellet i Rønde

Af
Af Lars Norman Thomsen

På landsplan har SF fremsat forslag til en bedre folkeskole og en ”Ro på reform”, som giver et bud på, hvordan børn kan få mere tid til at være børn, unge kan få tid til at finde ud af hvad de vil med deres liv, og familierne kan få familielivet til at hænge sammen.
”For SF er investering i bedst mulige forhold for vores børn og unge den måske allervigtigste for kommunen og derfor et kernepunkt for SF ved det kommende Kommunalvalg,” siger lokalformand Jørgen Ringgaard.

Det vil SF's kandidater til Kommunalvalget diskutere med alle, der har tid og lyst ved et åbent debatmøde i Caféen på Kulturhotellet i Rønde onsdag 27. september klokken 19, hvor SF´s partiformand, tidligere handels- og investeringsminister og senere transportminister Pia Olsen Dyhr, også deltager.
SF går til valg på at øge normeringen i daginstitutionerne, vuggestue og dagpleje: 1 voksen per 3 børn og i børnehaverne: 1 voksen per 6 børn; at forældrene fortsat kan vælge frit mellem dagpleje og vuggestue og der etableres flere vuggestuepladser, hvis behovene opstår og at børnene kan gå i vuggestue eller dagpleje indtil de fylder 3 år.
På folkeskoleområdet går SF til valg på et klasseloft på 24 elever pr. klasse og to voksne i 0. – 2. klasse; en rummelig skole, hvor der arbejdes med inklusion af flest mulige elever i normalklasserne; bevarelse af den eksisterende skolestruktur i Syddjurs. -SF er derfor imod lukning af skoler; en tildeling af penge til skolerne, som er fleksibel og solidarisk.
”Vi ved, at skolerne over tid får elever med forskellige behov for støtte, og derfor skal vi have et system, der kan håndtere, at nogle skoler i perioder har større udgifter end andre, og så vil vi have forkortet skoledagen, så eleverne kan have flere timer med to lærere i klasselokalet. Ved at give skoleeleverne en halv time før fri, får eleverne en bedre balance mellem skole og fritidsliv,” siger Helle Røge, SF-medlem af Syddjurs Byråd og kandidat til KV17.

Publiceret 27 September 2017 17:01

SENESTE TV