KV17:

Skolepolitik kan koste støtte til V-borgmester

Af
Af John Pedersen

Hvis Venstres borgmesterkandidat Kasper Bjerregaard vælger at bakke op om sin partifælle Lars Østergaards ønske om at få lukket tre mindre skoler i den kommende valgperiode, så er det ikke sikkert, at Borgerlisten Norddjurs fortsat kan støtte Venstres spidskandidat som det foretrukne borgmesteremne.
Det konstaterer Leo Petersen, ny formand for og spidskandidat hos Borgerlisten Norddjurs.
Borgerlisten har indgået et valgforbund, der også omfatter Venstre og har på forhånd været indstillet på at ville pege på
Kasper Bjerregaard, når den nye kommunalbestyrelse skal konstituere sig på valgnatten.
Men det kan der blive ændret på, alt afhængig af hvordan Venstre melder sig ind i skoledebatten i den kommende tid.

Vil ikke stemme for lukning

Leo Petersen gør det klart, at han ikke vil kunne stemme for et forslag om at lukke en af kommunens børnebyer i den vestlige ende af kommunen, hvis det skulle komme på tale.
“For mig er skolen utrolig vigtig og det er en af grundene til, at jeg er gået ind i kommunalpolitik. Vi vil ikke miste vores skole her i byen”.
Borgerlistens nye førstemand er ikke særlig begejstret for Lars Østergaards kontante udmelding om skolelukninger.
Han håber, at Kasper Bjerregaard vil komme ud og fjerne den tvivl om Venstres skolepolitik, der er opstået på det seneste.

Andre personer i spil

Hvis Kasper Bjerregaards skoleudmelding bliver på linje med Lars Østergaards, vil Leo Petersen ikke udelukke at Borgerlisten måske vil begynde at kigge på andre borgmester-emner i valgforbundet.
“Både Jens Meilvang fra Liberal Alliance og Benny Hammer fra de konservative vil jo gerne være borgmester, så det kan jo ende med at vi skal begynde at se den vej,” siger Borgerlistens spids-kandidat, der således vil følge nøje med i hvilket budskab, der kommer fra Venstres borgmesterkandidat.
Læs også: Kommentar: Der må være grænser for loftshøjden hos Venstre

Publiceret 02 October 2017 10:48

SENESTE TV