Kommentar:

Der må være grænser for loftshøjden hos Venstre

Af
Af Lars Norman Thomsen

Man må lade nuværende formand for Børne - og ungdomsudvalget,  Venstres Lars Østergaard, at han har modet til at sætte dagsordener i valgkampen.
Hvor andre tier eller siger ligegyldige almindeligheder, som ikke en levende mors sjæl kan være  uenige i, så tager Lars Østergaard i særdeleshed befriende bladet fra munden, når det gælder fremtidens skolestruktur i Norddjurs.
Lars Østergaard har et politisk projekt, som han kæmper for:  færre børnebyer i form af lukning af tre mindre folkeskoler på landet, flytning af en stor del af Djurslandsskolen til Gles-borg Skole og ja til at tage tyren ved hornene og lukke Toubroskolen, før det her ender i ’en ren Voldby’.
Et faldende børnetal er for Lars Østergaard det afgørende argument for at lukke tre folkeskoler.
Det vil være synd at sige, at Lars Østergaard har fået verbale klapsalver fra kolleger i kommunalbestyrelsen eller nye kandidater til KV17.
Lige så hurtigt, at Lars Østergaard er ude med et nyt debatindlæg på norddjurs.lokalavisen.dk, lige så hurtigt er partifællerne Rikke Albæk Jørgensen (Glesborg) og Niels Ole Birk (Vivild) ude for at undsige deres partifælle.
Der er næppe tale om en bevidst strategi i Venstre, at Lars Østergaard skal give den som ’bad guy’, mens Birk og Albæk skal afbøde som ’de fromme lam’.
Venstre taler så meget om, at der er højt til loftet i partiet i Norddjurs, men er der ikke grænser for loftshøjden i et politisk parti, hvis ikke troværdigheden skal lide skibbrud?
Venstres borgmesterkandidat Kasper Bjerregaard bliver nødt til at tage målebåndet frem og forklare sig overfor vælgerne og de øvrige borgerlige partier.
Den borgerlige side med Radikale Venstre, Konservative og Liberal Alliance på den ene side, og Venstre, Borgerlisten og Dansk Folkeparti på den anden,  taler så meget om det berømte ’systemskifte’ i Norddjurs efter næste valg.
Det er svært ikke at karakterisere ønsket om ’et systemskifte’ som andet end tomgangssnak for døve ører.

null

Publiceret 02 October 2017 11:24

Grenaa Bladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Grenaa Bladet
SENESTE TV