KV17:

Per Zeidler klar med social-liberal borgerliste

Per Zeidler og Liberal Alliance er gået hver til sit, men Zeidler er ikke færdig i politik. Han har tids nok fået dannet en social-liberal borgerliste

Af
Af Lars Norman Thomsen

Per Zeidler bliver ikke spidskandidat for Liberal Alliance til Kommunalvalget tirsdag 21. november 2017. Ligesom han ikke opstiller for partiet til Regionsrådsvalget. Valgbomben detonerede Liberal Alliances lokalbestyrelse på Djursland søndag i en pressemeddelelse, der lugtede langt væk af, at det var et diktakt fra partiets landsledelse anført af formand og medlem af Folketinget Leif Mikkelsen.

Hverken Leif Mikkelsen eller Per Zeidler vil sige et eneste ord om, hvorfor Liberal Alliance var nødt til at bede Udvalgsformanden for Familie og Institutioner i Syddjurs om at pakke tasken og forsvinde.

Lokalavisen talte med Per Zeidler mandag morgen, hvor han netop var kommet hjem fra en uges ferie i udlandet. Her ville han heller ikke kommentere, hvad der har ført til, at han nu efter fire år i Liberal Alliance har fået en lodret ordre fra den øverste ledelse.

“Jeg kan klart afvise, at det har noget at gøre med den historie, der har været i et enkelt medie om, at jeg var taget på ferie, mens budgetforhandlingerne i Syddjurs Byråd var inde i en afgørende fase,” siger Per Zeidler.

“Men ellers er Leif Mikkelsen og jeg blevet enige om ikke at sige noget om det, der har ført til, at jeg ikke længere er medlem af Liberal Alliance, og i resten af denne byrådsperiode er løsgænger i Syddjurs Byråd,” siger Per Zeidler, der virkede fattet og ved godt mod.

Social-liberal borgerliste

Borgerlisten Syddjurs stiller ikke op til dette valg, og det er det tomrum, som Per Zeidler har tænkt sig at udfylde.
Det lykkedes ham i løbet af mandagen at samle det nødvendige antal stillere, så han tirsdag formiddag lige før deadline for aflevering af lister kunne tage på rådhuset i Ebeltoft for at anmelde en social-liberal borgerliste med ham selv som spidskandidat og sønnen Christian Zeidler som medkandidat.
"Det er helt i tråd med mit politiske udgangspunkt. Jeg er både social og liberal i min tilgang til politik, men jeg erkender, at vi starter helt uden organisation og penge.”
Per Zeidler har allerede i tanker at sætte borgerinddragelse øverst på listens dagsorden.
“Vi taler så meget om at lytte til borgerne, før vi beslutter noget i byrådet. Jeg har det seneste år beskæftiget mig meget med temaet og er blevet mere og mere klar over, at vi bliver nødt til at gøre mange ting anderledes, hvis vi vil nå helt ud i hjørnerne til den enkelte borger i kommunen, og hvis vi skal have flere til at engagere sig.”

Publiceret 03 October 2017 19:39

SENESTE TV